Afbeelding
Pixabay/ StartupStockPhotos

Zelf belastingaangifte doen in de bibliotheek

22 februari 2020 om 13:46 Overig

H'VELD-G'DAM Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kunnen inwoners vanaf 1 maart terecht bij de Bibliotheek AanZet. Maak voor de aangifte gebruik van de gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan een van de medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over de digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet een breed cursusaanbod.

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam en Bibliotheek Boven-Hardinxveld. In deze vestigingen is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wie belastingaangifte wil doen, kan dit melden aan de balie. Ook voor algemene, praktische vragen hebt, staan de bibliotheekmedewerkers klaar. Of ga zelf aan de slag tijdens een van de cursussen die de bibliotheek aanbiedt.

DIFITALE CURSUSSEN In Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam bieden ze de gratis cursus Klik & Tik aan. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. Tijdens Oefenen.nl verbeter je jouw digitale vaardigheden op een zelf gekozen gebied: internet, gezondheid, taal en nog veel meer. Ook kunnen inwoners terecht bij het Digitaal inloopspreekuur. Loop gerust binnen met vragen over je mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet.

Actuele data en tijden van de cursussen staan in de agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Lid van een vakbond of ouderenbond als het CNV, de FNV of Unie KBO? Via deze weg is het ook mogelijk om hulp te krijgen bij je belastingaangifte. Vraag ernaar in de bibliotheek.

advertentie
advertentie