Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

ANWB AutoMaatje zoekt vrijwillige planner

1 februari 2020 om 08:43 Verkeer en vervoer

H'VELD-G'DAM Sinds 1 november 2019 is er een nieuwe vervoerservice in Hardinxveld-Giessendam: ANWB AutoMaatje. Vrijwillige chauffeurs rijden tegen een kleine onkostenvergoeding met hun eigen auto minder mobiele dorpsgenoten naar een afspraak of sociale activiteit. De leeftijd van zowel de vrijwilliger als de deelnemer speelt hierbij geen rol.

Omdat steeds meer inwoners gebruik maken van ANWB AutoMaatje zijn ze op zoek naar een planner m/v. ANWB AutoMaatje is op zoek naar een vrijwilliger die de aangevraagde ritten kan plannen. De planner heeft voornamelijk telefonisch contact met zowel de deelnemers als de chauffeurs om hen aan elkaar te verbinden. Door middel van een eenvoudig computersysteem registreert de planner hun gegevens en plan deze de ritten.

Wie een paar uurtjes in de week (eventueel flexibel) beschikbaar is en wil meehelpen aan het welzijn van de dorpsgenoten, kan contact opnemen met Linda van de Wetering, coördinator ANWB AutoMaatje, 0184-612 771.

Inmiddels hebben zich al 13 chauffeurs ingeschreven. Een aantal van hen heeft al meerdere malen een deelnemer naar zijn/haar bestemming mogen rijden. ,,Dankbaar werk om te doen”, aldus een vrijwilliger. Zij melden zich aan omdat zij graag andere mensen helpen. Niet alleen door te rijden, maar ook om aanvullende diensten te verlenen. Zij lopen met de mensen mee naar binnen om de juiste afdeling in het ziekenhuis te vinden en helpen hen ook graag met de boodschappen.

Ook een familiebezoek in of buiten Hardinxveld behoort tot de mogelijkheden. Voor 30 cent per gereden kilometer wordt men op het afgesproken tijdstip opgehaald en weer thuisgebracht. Een goede reden om weer eens de deur uit te gaan dus. Wie (tijdelijk) minder mobiel is, kan uiterlijk 2 werkdagen van tevoren bellen naar 0184-612 771 om een rit aan te vragen. Mailen kan ook op automaatje@servanda.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie