Afbeelding
Photo by Andy Henderson on Unsplash

Een design betonvloer combineert het beste van twee werelden

Partnercontent

We kiezen er ook in Hardinxveld Giessendam steeds meer voor om ons interieur een stoere en robuuste uitstraling te geven. Dat heeft mede te maken van de trend die gebaseerd is op de industriële stijl. Langzamerhand heeft deze stijl heel Nederland veroverd. Ben je van plan om de inrichting van je huis compleet te veranderen met industriële elementen dan begin je het beste vanaf de basis, en dat is de vloer. Daarbij is een design betonvloer een goede keuze. Die combineert namelijk het beste van twee werelden. Deze cementgebonden gietvloer is namelijk opgebouwd uit 90% beton en 10% polyurethaan. Daardoor heeft het de uitstraling van beton, maar voelt het vooral warm en comfortabel aan zoals een gietvloer.

Het is echter een misverstand dat de vloer met betonlook alleen past binnen een strakke of industriële stijl. Vaak wordt gedacht dat een betonvloer alleen in de grijze kleur van beton te krijgen is, dat is echter verre van waar. Hoewel de design betonvloer een robuuste en stoere uitstraling heeft zijn dit niet de enige kenmerken van deze soort vloer. Door de vloer een andere kleur of afwerking te geven, krijgt het meteen een geheel andere en unieke elegante look. Hierdoor past de vloer bij meerdere stijlen en geeft het de sfeer die je wenst in je eigen woning of bedrijfspand.

Showroom

Het gebruik van glanzende betonvloeren of epoxy is bij veel mensen bekend in de showroom van de autodealer en ook in de werkplaats van garages. Daar de hardheid van de glanzende betonvloer was deze uitermate geschikt voor zwaar gebruik. Doordat de vaak zware auto’s in en uit de werkplaats reden, moest deze vloer niet alleen tegen een stootje kunnen, maar ook vloeistofdicht zijn omdat er vaak met olie en andere vloeistoffen gewerkt werd. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze liquide middelen door de vloer heen zakken en zo de grond en het water vervuilen. Tegenwoordig kun je bij bedrijfsmatige toepassingen kiezen voor microcement. Door het unieke karakter en door de veelzijdige toepassing is het een zeer populaire vloer in woningen, winkels, showrooms en kantoren.

Beton Cire

Uit andere toepassing van de beton stijl is mogelijk door middel van beton cire. In tegenstelling tot gietbeton wordt beton cire niet gegoten. Wel heeft het dezelfde duurzame eigenschappen. Met beton cire ben je namelijk verzekerd van een uniek vloer of wand die daarnaast ook nog eens uitermate kras- en slijtvast is. Ook is Beton Cire volledig waterdicht, wat hem de uitstekende vloer maakt voor onder andere sanitaire ruimtes. Dit maakt de vloer helemaal geschikt voor gebruik in ruimtes waar veel water gebruikt wordt. De kwaliteit van deze vloer is van hoog niveau. Zodoende zijn dit soort vloeren in sanitaire ruimtes dan ook een absolute aanrader.

Uniek patroon

Doordat beton cire met de hand in vegende bewegingen wordt aangebracht krijgt het altijd een uniek patroon en structuur. Je mag zeggen dat op deze manier geen enkele vloer of wand hetzelfde is. Het is mede te danken aan de pure en warme look dat beton cire geschikt is voor elke ruimte in een woning. Een andere eigenschap van deze vloer is dat je het makkelijk schoon kunt houden. Met een emmertje water en een dweil heb je de vloer in een mum van tijd weer in topconditie.

advertentie