Afbeelding
Photo by Towfiqu barbhuiya on Unsplash

Zo betaal je snel je lening af

28 september 2022 om 15:00 Partnercontent

Heb jij een lening afgesloten die je nog niet hebt terugbetaald? Of ben je van plan om een lening af te sluiten en ben je benieuwd hoe je op een snelle manier je lening kunt terugbetalen? Lees hier meer over verschillende manieren om dit proces te versnellen.

Geld opzij zetten

Een goede manier om je lening sneller af te betalen is door geld opzij te zetten. Door maandelijks een vast bedrag te sparen voor je lening ben je er sneller van af. Misschien wordt er via een automatische incasso maandelijks een bedrag afgeschreven, maar je kunt altijd meer aflossen zodat je er sneller vanaf bent. Heb je de lening afgesloten vanwege een investering waar je winst uit kan halen? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om te wachten totdat dit geslaagd is, zodat je in één keer de schuld kunt aflossen.

Besparen

Hou je niet genoeg geld over om je schuld snel af te lossen? Dan is het goed om eens te overwegen of je niet teveel geld uitgeeft. Als je meer uitgeeft dan dat je verdient, gaat er iets mis. Het is gebruikelijk om maandelijks minimaal tien procent van je netto inkomen apart te zetten. Lukt dit niet? Probeer dan eens te kijken of je goedkopere boodschappen kunt doen. Misschien ga je elk weekend stappen waar je veel geld uitgeeft of voel je de noodzaak om elke 3 maanden op vakantie te gaan. Kijk waar jouw geld naartoe gaat en probeer een oplossing te vinden.

Planning

Misschien wil je binnen een jaar je hele schuld aflossen, of weet je eigenlijk niet zo goed hoe lang het precies duurt voordat je genoeg geld hebt om alles af te lossen. Daarom is het handig om een planning te maken van de kosten van de lening en jouw inkomsten. Zo kun je berekenen hoeveel je maandelijks opzij moet zetten om alles binnen een bepaald termijn af te betalen. Een planning geeft rust en overzicht, zo weet je tenminste wat een realistisch doel is voor jezelf.

Lening oversluiten

Heb je ooit een lening afgesloten maar blijkt de rente toch best hoog te zijn? Dan kun je een lening oversluiten. Dit houdt eigenlijk in dat je een lening kiest waar de rente lager is om je andere lening af te kunnen betalen. Zo ben je goedkoper uit, want je bent eigenlijk gewoon overgestapt van lening. Dit is ook een reden waarom het belangrijk is om van te voren uit te rekenen wat je wel en niet kan betalen. Daarnaast is het ook noodzakelijk om verschillende aanbieders te vergelijken en zo de goedkoopste te vinden. Het zou zonde zijn om veel geld te besteden aan rentekosten als het ook lager kan zijn. 

Conclusie

Een lening kun je snel afbetalen mits je structureel voldoende geld apart zet. Maak in elk geval een planning zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt eventueel besparen op bepaalde kosten zodat je meer apart kunt zetten. Een lening oversluiten is ook altijd nog een optie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie