Afbeelding
Google Streetview

Onderhoud graven goedkoper, prijs zwembadkaartjes iets omhoog

24 december 2020 om 07:36 Politiek

H’VELD-G’DAM De gemeenteraad van Hardinxveld heeft de tarieven voor gemeentelijke diensten voor volgend jaar vastgesteld. Alle prijzen stijgen in principe met 2,6 procent in verband met inflatie. Alleen de toegangsprijzen van zwembad De Duikelaar zullen iets duurder uitvallen. Daar staat tegenover dat de kosten van het onderhoud van graven omlaag gaan en ook de vergunningen voor evenementen in prijs zakken.

door Ward den Besten

De toegangskaarten voor het zwembad nemen tot 14 procent toe. Dat betekent in de praktijk dat sommige activiteiten ongeveer een euro duurder worden. Zo stijgt een 12-badenkaart voor 13 jaar en ouder van 34 naar 35 euro en wordt een kaartje voor het discozwemmen 80 cent duurder. Volgens de gemeente zijn de verhogingen nodig vanwege het oplopende exploitatietekort. Ze laat weten dat de tarieven van De Duikelaar nog steeds onder de toegangsprijzen blijven van zwembaden in de regio.

De kosten van het onderhoud van gedenkstenen van graven gaan wel fors naar beneden. In de begroting is 35.000 euro opgenomen om dat onder meer mogelijk te maken. Het door de gemeente laten onderhouden van het gedenkteken kost per jaar nog zo’n 106 euro. Dat was bijna 140 euro. Degenen die het onderhoud voor 20 jaar afkopen zijn volgend jaar 1175 euro kwijt, waar dat dit jaar 1547 euro was.

De SGP is blij met de verlaging van de kosten in het onderhoud van graven. Raadslid Erik van den Bosch zei tijdens de raadsvergadering donderdag veel vragen van inwoners te hebben gehad over de hoge kosten.

Robert Philippo van Fractie PHILIPPO heeft nog geprobeerd om de toegangsprijzen voor het zwembad alleen met de inflatie mee te laten stijgen. Zijn voorstel kreeg echter alleen steun van de PvdA.

advertentie
advertentie