Partijvoorzitter Kees Pille bekroont de benoeming van Willem Pors (rechts) met bloemen.
Partijvoorzitter Kees Pille bekroont de benoeming van Willem Pors (rechts) met bloemen. Cor Voorberg

Willem Pors lijsttrekker ChristenUnie

1 december 2021 om 14:41 Politiek

HARDINXVELD-GIESSENDAM Woensdag 24 november is door de ledenvergadering van de ChristenUnie afdeling Hardinxveld-Giessendam Willem Pors benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Tevens is het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld en is de kandidaat wethouder bekend gemaakt in de persoon van Jan Nederveen.

De kandidatenlijst vertoont op verkiesbare plaatsen twee ervaren raadsleden en drie (jonge) nieuwkomers waaronder twee dames. Cor van Vliet en Peter Aandewiel hopen na respectievelijk 12 en 8 jaar na de verkiezingen van 16 maart 2022 het stokje te kunnen over dragen. In zijn toespraak gaf Willem Pors aan dat hij gaat voor vijf zetels. Momenteel is de ChristenUnie vertegenwoordigd met 4 raadsleden en een wethouder. Pors vertelde met vertrouwen en met Gods hulp zijn benoeming te aanvaarden. Hij weet zich omringd door deskundige mensen die zich willen inspannen om het verkiezingsprogramma waar te maken. 

Met de titel “in verbinding” wil de ChristenUnie duidelijk maken dat verbinden juist nu zo broodnodig is in een tijd van onzekerheid, verdeeldheid en polarisatie. Pors benadrukte dan ook dat het gaat om verbinding verticaal met God onze Schepper en horizontaal met de mens, als beheerder verantwoordelijk gesteld voor de geschapen aarde. En verbinding met de mensen onderling om de aarde te beheren en het goede voor elkaar te zoeken. Over het verkiezingsprogramma, dat bestaat uit de vier paragrafen sociaal-maatschappelijk, milieu, klimaat en energie, ruimtelijke ordening en economie en bestuur en dienstverlening, werden vijf amendementen besproken. Hiervan werden er door de leden drie overgenomen. Het verkiezingsprogramma zet vooral in op mensen en milieu, vrede en gerechtigheid.

advertentie
advertentie