Arie en zijn vrouw Cora begonnen op 3 november 1989 hun eigen garagebedrijf.
Arie en zijn vrouw Cora begonnen op 3 november 1989 hun eigen garagebedrijf. Privefoto

Garage van Dijk B.V. 30 jaar jong

Zakelijk

H'VELD-G'DAM De meesten bedrijven zijn zich er van bewust dat klantgericht handelen belangrijk is voor de verkoop en soms worden dure cursussen gevolgd om het personeel daarin te trainen. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar bij Garagebedrijf van Dijk hebben de mensen dat van nature in zich en dat verschil tussen aangeleerd- en natuurlijk gedrag is een belangrijke meerwaarde van het bedrijf.

door Kees Osseweijer

Arie en zijn vrouw Cora begonnen op 3 november 1989 hun eigen garagebedrijf aan de Damstraat in Hardinxveld-Giessendam en wie het artikeltje dat toen in deze krant stond terug leest en hun bedrijf kent, zal constateren dat er niets- en toch heel veel veranderd is. Het is nog steeds een familiebedrijf (zoon Bram werkt nu ook mee) dat zich richt op het onderhoud, de reparatie en verkoop van alle merken auto's voor bedrijven en particulieren. Arie beheert de werkplaats en Cora doet de hele administratie op kantoor, de service is onveranderd en van een hoog niveau: dat was zo en is zo. Velen zijn al heel lang klant bij Garagebedijf van Dijk B.V. en men kent niet alleen de auto's maar ook de mensen.

Wat uiteraard wel nieuw en vernieuwend is in de branche en dus ook bij Autobedrijf van Dijk B.V., is de manier waarop gewerkt moet worden en de kennis die nodig is om alle modellen van alle merken te kunnen repareren en onderhouden. 'Van een Fiat 500 tot een Bentley': wie dit waar wil maken zal moeten investeren in de nieuwste apparatuur en kennis om ook de nieuwste modellen te kunnen uitlezen. Bram van Dijk: 'we zijn voortdurend bezig om bij te blijven door middel van trainingen en cursussen om alle modellen te kunnen onderhouden en repareren. De onderhoudsbeurten worden helemaal volgens de fabrieksspecificatie uitgevoerd. Hierdoor raken de bezitters van jonge auto's die binnen de fabrieksgarantie vallen deze ook niet kwijt'.

Ook worden alle merken nieuwe en gebruikte auto's verkocht met de garantievoorwaarden die daarvoor gelden en zorgt het bedrijf voor een complete schade afhandeling. Uw zomer- en winterbanden kunnen tegen een concurrerende prijs geleverd- en opgeslagen worden, kortom, een complete dienstverlening rond uw auto. Dat automatisering en computersystemen hierbij een belangrijke rol spelen is duidelijk, maar er is meer dat het bedrijf succesvol maakt.

Vakmanschap, service en echte klantgerichtheid hebben een wederzijds vertrouwen tot gevolg: dat klinkt natuurlijk logisch maar dit wordt door sommige bedrijven lang niet altijd waargemaakt. Bij Garagebedrijf van Dijk B.V. vindt men het bijvoorbeeld vanzelfsprekend dat het garagebedrijf ook in het weekend voortdurend bereikbaar is en medewerkers altijd klaarstaan voor het overleg of het regelen van vervangend vervoer. Men heeft ook een eigen haal- en brengservice als een auto voor onderhoud naar de werkplaats moet en ze begrijpen als geen ander dat (vooral) bedrijfswagens zo kort mogelijk stil moeten staan. Mede door de hiermee opgebouwde goodwill en reputatie zijn dure reclamecampagnes niet nodig: in Hardinxveld en omstreken kent men elkaar…

Garagebedrijf van Dijk B.V., Damstraat 47, 3371 AC Hardinxveld-Giessendam - 0184-612548, arie@arievandijk.nl, website: www.arievandijk.nl

advertentie