buurtbus bij station Boven-Hardinxveld
buurtbus bij station Boven-Hardinxveld Chris Tromp

Buurtbus 706 / 707 gaat weer rijden

5 februari 2021 om 09:11 Verkeer en vervoer

H’VELD-G’DAM Vanaf woensdag 10 februari gaan de buurtbussen in de regio Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem weer rijden. Dit houdt onder meer in dat ook de bussen van de lijnen 706 en 707 de weg op gaan.

De buurtbussen waren sinds 14 maart 2020, in verband met de corona-maatregelen, niet meer in het verkeer te bekennen. Aangezien het merendeel van de vrijwillige chauffeurs ouder is dan 65 jaar, behoort zij tot een risicogroep waarvan de overheid vindt dat die extra beschermd dient te worden.

Hiervoor zijn in de buurtbussen, na onderzoek en aanbevelingen van TNO, aanpassingen gemaakt, zoals een kuchscherm, HEPA-filter en extra ventilatie. Door deze aanpassingen is het nu veilig voor zowel chauffeur, als passagier om in deze bussen te rijden.

Met ingang van 3 januari 2021 is er een nieuwe dienstregeling voor het OV ingevoerd. Hetgeen voor lijn 706 (Station Gorinchem <> Giessenburg ’t Regthuis) inhoudt dat de bus uit Giessenburg alleen bij terugkomst een kort “rondje” in Gorinchem rijdt (station, Pompstraat, Melkpad, weer naar het station).

Voor lijn 707 (Giessenburg ’t Regthuis <> station Boven-Hardinxveld) is de route aanzienlijk aangepast. Na het passeren van het station Hardinxveld-Giessendam wordt er via de Schapedrift door de Westwijk gereden en zijn er 3 haltes (o.a. bij de Willem de Zwijger- en Calvijnschool en bij de Moerbei, waardoor het NO-kwadrant in Sliedrecht ook goed bereikbaar is).

Daarna wordt er via de Peulenlaan richting Gemeentehuis gereden en wordt de oude route weer opgepakt. Dit betekent dus dat lijn 707 niet meer langs de haltes Weideveld en Thorbeckestraat (Merwedestichting) rijdt.

De chauffeurs van de buurtbusvereniging “de Binnen-Giessen” hebben er weer zin in om te gaan rijden en de passagiers weer welkom te heten.

Wie interesse heeft om ook achter het stuur van een buurtbus te zitten, kan contact opnemen via www.buurtbusdebinnengiessen.nl.

advertentie
advertentie