Afbeelding
ProRail

Stoplichten bij overweg Giessenzoom

2 maart 2021 om 10:54 Verkeer en vervoer

H’VELD-G’DAM Spoorwegbeheerder ProRail is deze week begonnen met het aanpassen van de spoorwegovergang Giessenzoom en het kruispunt met de Parallelweg. Vanwege de onveilige situatie bij de overweg, worden er stoplichten geplaatst. ProRail waarschuwt omwonenden in een brief dat gebruikers van de Parallelweg hinder kunnen ondervinden.

door Ward den Besten

De werkzaamheden moeten eind deze week zo goed als klaar zijn, al kunnen ook volgende week nog afrondende werkzaamheden plaatsvinden, aldus de spoorwegbeheerder. Bij de kruising komen verkeerslichten op zowel de Parallelweg als de Giessenzoom. Als verkeer dan vanaf de Giessenzoom komt aanrijden om de Parallelweg op te gaan, zal het stoplicht voor het verkeer op de Parallelweg op rood springen.

De overweg stond al lange tijd op de nominatie om aangepakt te worden. Op de overweg zijn de afgelopen jaren meerdere incidenten geweest, doordat vrachtwagens die vanaf houthandel NuBuiten kwamen aanrijden soms op de overweg moesten wachten om de Parallelweg op te kunnen draaien. Het is een aantal keer voorgekomen dat de spoorbomen sneuvelden, doordat een trein naderde.

De gemeente heeft eerder al maatregelen genomen, om de situatie te verbeteren. Maar ProRail is nu begonnen met een definitieve verkeersoplossing. De spoorwegbeheerder laat weten de situatie na afronding met een camera in de gaten te houden ,,om de nieuwe verkeerssituatie met de verkeerregelinstallatie te evalueren en eventueel aan te passen’’.

,,Tijdens de werkzaamheden is altijd tenminste één weghelft beschikbaar voor het wegverkeer. De doorstroom op de weg wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten’’, aldus ProRail. ,,Het kan zijn dat omwonenden overlast ondervinden van bijvoorbeeld het geluid van materieel dat ingezet moet worden.’’

De TAB heeft eerder al eens haar zorgen geuit over de verkeerssituatie rond de spoorwegovergang. Dat was in 2019 nadat de gemeente het jaar daarvoor noodmaatregelen had genomen, waaronder het plaatsen van verkeersborden die automobilisten waarschuwen om vrachtauto’s voorrang te verlenen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
advertentie
advertentie