Buurtbus bij station Boven-Hardinxveld
Buurtbus bij station Boven-Hardinxveld W.Kafoe

Buurtbusvereniging de Binnen-Giesen zoekt meer chauffeurs voor busdienst in Hardinxveld en Gorinchem

30 september 2023 om 13:56 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESENDAM Buurtbusvereniging de Binnen-Giessen zoekt nieuwe, vrijwillige chauffeurs voor de busdienst tussen Gorinchem en Boven-Hardinxveld. De buurtbusvereniging levert sinds 2020 de vrijwillige chauffeurs. In 2022 zijn er 19.000 passagiers vervoerd tijdens 3.000 ritten, in vergelijking met 2021 een groeiend aantal!! Het geeft ook aan dat er in een behoefte voorzien wordt.

Sinds december 2018 rijden er tussen Gorinchem en Boven-Hardinxveld voor de inwoners Hardinxveld-Giessendam, Schelluinen, Giessenburg en Giessen-Oudekerk twee bussen. Tijdens werkdagen tussen 7.00 en 18.30 uur verzorgen ze met een uursdienst het openbaar vervoer naar Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam. Momenteel beschikt de vereniging over 35 chauffeurs, die op vrijwillige basis één of meerdere ritten (van twee uur) per week rijden. Om de continuïteit van de roosters en de dienstverlening naar de passagiers te kunnen waarborgen, zou de vereniging nog graag een aantal chauffeurs erbij willen hebben. Daarom doet men een beroep op inwoners van bovengenoemde plaatsen of er vrijwilligers zijn die hiervoor interesse hebben.

Een B-rijbewijs is voldoende en reiskosten van/naar de Qbuzz-garage in Schelluinen (=opstapplaats chauffeurs) worden vergoed, evenals een kleine vergoeding per rit. Informatie en eventuele opgeven kan via de website van de vereniging: Of bezoek de stand op de beurs “Dag van de ouderen” op 5 oktober in sporthal de Wielewaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie