Afbeelding
Blokland, September

Planontwikkelingen ‘Wonen aan de Stationsstraat’ in Hardinxveld-Giessendam

6 mei 2021 om 15:29 Wonen

H'VELD-G'DAM Wonen bij September opent naar verwachting eind 2022 een nieuw woonhuis voor 24 ouderen met dementie aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Dat zijn de gemeente en Wonen bij September onlangs overeengekomen. De ontwikkeling van het woonhuis is in handen van Thuismakers. Naast het September woonhuis worden op het aangrenzende terrein ook 15 koopappartementen ontwikkeld door Blokland Bouwpartners. Thuismakers en Blokland Bouwpartners werken nauw samen aan een optimale ontwikkeling van het plangebied.

Op het moment dat de procedures voorspoedig verlopen kan naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden gestart met de realisatie van de bouw. De eerste bewoners nemen dan een jaar later hun intrek. Michiel van Putten, oprichter van Wonen bij September legt uit waarom dit de ideale plek is voor ouderen om te wonen: ,,We zien een prachtige toekomst als woonhuis voor ouderen met dementie aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Een kleinschalig huis waar liefde, aandacht en betrokkenheid centraal staan. Net als alle woonhuizen van September in Nederland, wordt ook dit woonhuis gebouwd op een plek waar het fijn wonen is en waar bewoners onderdeel uitmaken van de buurt.” Thuismakers, de vaste partner van Wonen bij September, zal de ontwikkeling en bouw begeleiden. Deze zeer ervaren partij ontwikkelde en bouwde al meerdere woonhuizen voor Wonen bij September in Nederland.

Wethouder Trudy Baggerman: ,,Ik ben blij dat we wederom een ontwikkeling hebben voor een steeds groter wordende doelgroep. Juist wanneer je ouder wordt en zorg nodig hebt wil je dicht bij je vertrouwde omgeving wonen. Het liefst thuis, maar dit biedt met deze opzet een nieuw thuis. Ook ben ik blij dat het gelukt is om invulling te geven aan de maatschappelijke bestemming van het perceel, in Hardinxveld-Giessendam zorgen wij voor elkaar.”

KOOPAPPARTEMENTEN Blokland Bouwpartners heeft in samenwerking met de gemeente Hardinxveld-Giessendam een eerste stedenbouwkundige verkenning gemaakt om te kijken naar een goede inpassing in deze omgeving. Hierbij is rekening gehouden met de woningbehoefte binnen de gemeente. Jos Blokland, medeoprichter en eigenaar van Blokland Bouwpartners geeft aan dat door partijen is overeengekomen om een deel van de appartementen te realiseren in het betaalbare segment. Mede hierdoor komt er een differentiatie in oppervlakte van appartementen welke aansluit bij de woonbehoefte van de bewoner in zijn of haar wooncarrière.

Het unieke van deze locatie wordt mede bepaald door de situering dichtbij voorzieningen zoals bijvoorbeeld horeca, treinstation en winkels. Daarom lenen deze appartementen zich uitstekend voor de beoogde doelgroep.

Wethouder Trudy Baggerman: ,,Bouwen naar behoefte en voor ieders portemonnee; dat is nodig in Hardinxveld-Giessendam en met de komst van deze 15 appartementen is dit weer een mooie aanvulling voor onze inwoners die betaalbaar zoeken. Erg blij dat de ontwikkelaar hiervoor openstaat en het ook mogelijk maakt."

De eerstvolgende stap in de procedure is dat een voorontwerpbestemmingsplan ter inzage zal worden gelegd. Daarbij wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de beide plannen. Info: info@wonenaandestationsstraat.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie