Afbeelding
Robin van Lonkhuijsen

BDUmedia koopt De Merwestreek

Zakelijk

H'VELD-G'DAM BDUmedia neemt per 1 januari huis-aan-huiskrant De Merwestreek over van DPG Media. De nieuwe uitgever zal de krant integreren in Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.nl en Het Kompas Sliedrecht.nl. Voor de trouwe lezer blijft het lokale nieuws via de krant én online dus gewoon beschikbaar.

Heiko Imelman, directeur BDUMedia: ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied. Door de aan- en verkoop van titels wordt het bereik in het betreffende gebied versterkt. De adverteerder kan zo beter worden bediend. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDU wil graag inspelen op deze behoefte en zal in onder andere Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht nog meer inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale en printuitgave van Het Kompas Hardinxveld-Giessendam.nl en Het Kompas Sliedrecht.nl.”

Jan van Dun, algemeen directeur local media van DPG Media: ,,De markt ontwikkelt zich zo snel dat in veel steden en gemeenten nog slechts plaats is voor één huis-aan-huiskrant. Terwijl er soms wel drie zijn met allemaal dezelfde problemen. Dit leidt tot allerlei bewegingen binnen de huis-aan-huiskranten. Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht.”

[MEER AAN- EN VERKOPEN] BDUmedia en DPG Media vonden elkaar al eerder in een vergelijkbare overeenkomst, in onder andere Leusden, Soest, Barneveld, Nijkerk, Alphen aan den Rijn en Wageningen. Per 1 januari koopt BDUmedia niet alleen de uitgaverechten van De Merwestreek, maar ook van De Nieuwsbode Heuvelrug, Trefpunt Houten, Gorcumse Courant, Puttens Weekblad en Edese Post.

De BDU-titels Culemborgse Courant.nl, Stad Tiel.nl, Nieuwsblad Geldermalsen.nl, Stad Buren.nl, Veenendaalse Krant.nl, Het Kontakt Harderwijk.nl en Het Kontakt Ermelo.nl gaan over naar DPG Media.

Imelman en Van Dun benadrukken tot slot dat BDUmedia en DPG Media overtuigd zijn van het belang en de kracht van samenwerking voor het behoud van lokaal nieuws in de regio.

advertentie