Slagerij van Prooijen, Bakkerij Soeteman en Flexivers bieden op 24 december de bestelde producten aan bij het pand van Flexivers.
Slagerij van Prooijen, Bakkerij Soeteman en Flexivers bieden op 24 december de bestelde producten aan bij het pand van Flexivers. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Flexivers, Soeteman en van Prooijen slaan handen ineen: versproducten uit de drive-through

Zakelijk

H’VELD-G’DAM Neem één ondernemer die door de coronacrisis wat creatieve sprongen moet maken en twee ondernemers die de kerstdrukte in hun winkel een beetje willen afvlakken. De kerst drive-through is een feit.

Slagerij van Prooijen, Bakkerij Soeteman en Flexivers slaan de handen ineen en bieden op donderdag 24 december de bestelde producten gezamenlijk aan bij het pand van Flexivers. ,,De bestelling wordt in de kofferbak geplaatst en je rijdt gelijk door. Ook kunnen de producten thuisbezorgd worden. Ideaal toch?”

De winkels blijven fysiek open, maar we hopen zo de drukte eruit te halen

Het idee voor de drive-through ontstond afgelopen maand bij Rudolf Sluimer van Flexivers. ,,Sinds het begin van de coronacrisis zag ik de bestellingen teruglopen”, vertelt Rudolf. ,,Aan bedrijven en horeca kon ik mijn producten niet meer kwijt. Gelukkig ontstonden er wat creatieve initiatieven, zoals Vitamine voor Thuis, onze website voor particulieren. Ook kwam de samenwerking met LEV lokaal van de grond. Voor kerst zocht ik de samenwerking met Jaap van Prooijen en Piet & Wim Soeteman. Op drukke momenten is het in winkelcentrum de Giessenpoort al aan de krappe kant. We zijn er gezamenlijk van overtuigd dat het daar, zonder ingrijpen, rond de kerst een heel spannend verhaal gaat worden. Zeker als je alles op 1,5 meter afstand moet doen. Met de drive-through kunnen we het centrum ontzien, ik kan mijn mensen bezighouden en gezamenlijk bieden we onze producten centraal en corona-proof aan. Win-win dus. De gemeente dacht mee voor de vergunningen, dat ging erg snel. Inmiddels hebben we van alle kanten groen licht. De winkels blijven fysiek open, maar we hopen zo de drukte eruit te halen.”

KERSTMAALTIJDEN Bestelformulieren worden de komende tijd huis-aan-huis bezorgd en zijn op te halen bij de bakkerij en slagerij. In de bijgevoegde brochure staan ook menu’s en tips voor kerstmaaltijden. ,,Men zoekt de verse producten uit en levert de bestellijst in. Dat kan digitaal of fysiek bij de bakker en slager. De ondernemers zoeken de producten bij elkaar en leggen ze klaar in één van de gecertificeerde koelingen in ons pand. Op 24 december kunnen klanten via de zijkant van het gebouw aan komen rijden. Bij de grote roldeuren wordt de bestelling achterin de auto gezet en kan men gelijk doorrijden. Ideaal toch? De bestelling kan ook thuisbezorgd worden, voor een nog makkelijkere levering van de kerstinkopen. Natuurlijk hadden we liever gezien dat we het geheel leuk aan konden kleden met bijvoorbeeld foodtrucks, maar helaas moet het dit jaar iets soberder dan normaal. Toch hebben we er allemaal zin in. We zijn ervan overtuigd dat dit een veilig en verantwoord succes gaat worden, voor de klanten en ondernemers!”

De kerst drive-through is een samenwerking tussen Bakkerij Soeteman, Slagerij van Prooijen en Flexivers. Producten zijn op 24 december op te halen bij Houtschelf 22 in Hardinxveld-Giessendam. De aanrijroute staat op de brochure.

Info: bakkerijsoeteman.nl, slagerijvanprooijen.nl, vitaminevoorthuis.nl

advertentie