Afbeelding
Vriendenschaar

‘We hebben gebruik kunnen maken van diverse regelingen’

Corona

H’VELD-G’DAM Tijdens de lockdown in maart moesten ook alle sportverenigingen sluiten. Daarna gingen ze gedeeltelijk weer open om vervolgens weer helemaal hun deuren te openen, voor in ieder geval de jeugd. Hoe hebben sportverenigingen deze periode meegemaakt en hoe gaan ze ermee om? Het Kompas Hardinxveld-Giessendam sprak drie sportverenigingen uit het dorp. Vandaag deel 2.

Net als bij andere sportverenigingen stopte ook bij Korfbalvereniging Vriendenschaar heel abrupt in maart de competitie. ,,De competitie binnen werd afgebroken en de competitie buiten is niet opgestart”, vertelt Wil Kuup, voorzitter van Vriendenschaar. ,,Binnen de korfbal was er nogal wat discussie hoe de competitie moest worden afgerond. De veldcompetitie werd als ‘niet gespeeld’ beschouwd en in de zaal was de stand de eindstand. Voor ons had dat gelukkig geen vervelende consequenties qua kampioenschappen of degradaties.”

In april mocht er weer worden getraind met diverse maatregelen. ,,We hadden alles goed voorbereid. En het voordeel is wel geweest dat we naar buiten konden. Het is eigenlijk vrij soepel gegaan. We hebben ook veel begrip van de ouders ervaren hoe we het hadden aangepakt. Je kon echt merken dat iedereen weer blij was dat het korfbal weer kon beginnen”, laat de voorzitter weten.

Na de zomervakantie mocht Vriendenschaar de competitie weer opstarten. ,,Het heeft ons veel inspanningen gekost om alles corona-proof te krijgen. Zoals de kantine, daar mochten mensen niet binnen blijven, dus hebben we er een soort McDonald’s van gemaakt. Men kon alleen afhalen en het ergens anders nuttigen.” Na een paar wedstrijden, eerst met beperkt publiek en daarna zonder publiek ging alles weer slot. ,,We zijn blij dat de jeugd nu zonder beperkingen kan trainen. En voor de ouderen is het met flinke aanpassingen, maar ze kunnen iets doen.”

Voorzitter Kuup geeft aan dat het tot nu toe geld heeft gekost. ,,Maar we hebben gelukkig gebruik kunnen maken van diverse regelingen. Toch moet het nu niet te lang meer gaan duren. Het is wachten op de volgende stappen, al verwacht ik niet dat we dit jaar nog de competitie kunnen hervatten.”

Wil Kuup, voorzitter Vriendenschaar

Afbeelding
advertentie
advertentie