Florys GroepSchapedrift 913371 JJ Hardinxveld-Giessendam0184 208 208www.florys.nl
Florys GroepSchapedrift 913371 JJ Hardinxveld-Giessendam0184 208 208www.florys.nl Florys Groep
De Specialist

Een goed gesprek of voetballen?

14 januari 2021 om 15:57 Zakelijk

Welke impact heeft de Corona-crisis op jouw werkplezier? Ben jij trots op je baan? En ben jij je bewust van discriminatie op de werkvloer? In de aankomende maanden nemen we je nog een paar keer mee in de wereld van Intro Personeel. Dit keer hebben we het over: werkplezier!

Veel kandidaten die we spreken vinden plezier hebben in het werk ontzettend belangrijk. En dat is ook niet zo gek, want wie zijn of haar werk leuk vindt kan daar bakken energie uit halen. De invulling hiervan is voor iedereen verschillend en dat maakt het ook een persoonlijk onderwerp zonder een goed of fout antwoord. Misschien vind jij het contact met klanten heel motiverend, terwijl iemand anders heel gelukkig kan worden van een lange pauze of van een potje FIFA op de PS3, 4 of 5 spelen aan het einde van de werkdag.

Persoonlijk haal ik mijn energie uit de sfeer op de vestiging en de leuke en gekke dingen die ik meemaak met collega’s, kandidaten of klanten. Ik had bijvoorbeeld een keer om elf uur een intake met een nieuwe kandidaat. Rond half 9 in de morgen parkeerde er een auto voor de deur. De bestuurder bleef lekker zitten en maakte het zichzelf gemakkelijk door naar een muziekje te luisteren. Ruim twee uur later zat de beste man er nog en zijn we maar gaan vragen of we hem ergens mee kunnen helpen. Wat bleek: dat was mijn intake! Onder het mom van: beter te vroeg dan te laat.

Maar plezier hebben in je werk bestaat uit veel meer dan alleen lol trappen op het werk of een lange pauze hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan factoren zoals reisafstand, werk-privé balans en doorgroeimogelijkheden. Al deze punten bij elkaar zorgen ervoor dat jij je wel of niet gelukkig voelt op je werk, al zal de balans hiervan per persoon verschillen. Het kan een hele hoop uitmaken of je maar 5 kilometer hoeft te fietsen of 50 kilometer in de auto door de files moet ploeteren om bij je werk te komen. Maar als jij ander factoren zoals de sfeer erg belangrijk vindt zul je die 50 kilometer misschien sneller voor lief nemen.

Er zijn ook omstandigheden in je werk waar je helaas geen vat op hebt. Hierdoor kan het leuk invullen van je werk opeens een heel stuk moeilijker worden. Neem de Corona-crisis. Je komt met vragen te zitten zoals: wat gaat er gebeuren als ik ziek word? Hoelang gaat deze crisis duren? Hoe kun je het nog gezellig hebben met collega’s als iedereen thuis zit? Vragen die je hard aan het denken zetten en ervoor kunnen zorgen dat je stress-level omhoogschiet.
We snappen dat het hierdoor moeilijker is om echt plezier in je werk te houden. Zeker als de dingen waar jij juist je energie uit haalt wegvallen en niet meer kunnen. Maar laten we hier kijken wat we wél kunnen doen! Met elkaar de schouders eronder zetten. Omkijken naar elkaar. Bel je collega eens voor iets anders dan werk, speel ‘s avonds met elkaar online een spel en verwen jezelf als je al maanden thuis moet werken. En laten we vooral nuchter blijven. Want ook dit gaat voorbij.

advertentie
advertentie