Susan Klinkhamer uit Gorinchem.
Susan Klinkhamer uit Gorinchem. Eline Lohman
Zin in! de zomer special

Persoonlijk reisagent voor goed en eerlijk advies

9 juli 2021 om 16:47 Zakelijk

GORINCHEM Susan Klinkhamer en Carin Plenk zijn allebei persoonlijk reisagent. Susan in Gorinchem, onder de vlag van Your Travel en Carin in Sliedrecht, onder de vlag van The Travel Club. De zelfstandige reisadviseurs zijn blij dat zij weer mooie reizen kunnen boeken voor hun klanten. Met een eerlijk advies, passend bij de wensen van de klant!

door Eline Lohman

Carin is in 2014 voor zichzelf begonnen, vertelt zij. ,,Ik wilde al langere tijd een eigen bedrijf beginnen in de reisbranche. Toen het reisbureau waar ik werkte ging sluiten heb ik direct de stap genomen. Het aanbod aan reisorganisaties bij het reisbureau is best beperkt. Nu kan ik bij meer leveranciers terecht en daardoor een passend en eerlijk advies geven. Ik kan net als Susan boeken bij bijna alle touroperators, ook Duitse. Hierdoor zijn we onafhankelijk en kunnen we zowel pakketreizen, reizen op maat als stedentrips organiseren, aansluitend aan de wensen van de klant.”

Ik kan datgene bieden dat iemand wil en voor een goede prijs

In 2019 begon Susan voor zichzelf als persoonlijk reisagent. Ook zij heeft voorheen altijd in de reisbranche gewerkt en kon haar ervaring meebrengen in haar eigen bedrijf. ,,Ik heb altijd al zelf willen ondernemen. Reizen is mijn passie en die wil ik graag delen met mijn reizigers. Ik kan datgene bieden dat iemand wil en voor een goede prijs – veel mensen denken dat bij een zelfstandig reisagent boeken duurder is, maar dat is niet zo. En het is nog gezellig ook! Persoonlijk contact is echt onze kracht. Ik vind het heel mooi om met mensen in gesprek te gaan over hun vakantiewens en samen tot een perfecte reis te komen. Wat belangrijk is om te weten, dat we van A tot Z alles regelen.”

WENSEN BESPREKEN Dat maakt het werk heel divers, zegt ook Carin. ,,In het gesprek met de klanten bespreek ik hun wensen en daarop gebaseerd maak ik een passend voorstel. Wij gaan allebei voor oprechte eerlijkheid – de vakantie moet echt overeen komen met hun wensen. Er wordt vaak gespaard voor een vakantie en dan moet het ook goed zijn. Inmiddels heb ik veel vaste klanten en weet ik wat hun wensen zijn, de ene wil graag een rustige vakantie, de ander zoekt de drukte op in een grote stad. Het is heel divers en dat maakt dit werk zo leuk. Ik vind het heerlijk om de klant te ontzorgen en alles te regelen voor de reis. Zeker in deze tijd is dat belangrijk met alle - steeds veranderende - regels”.

REIZEN IS ANDERS Eindelijk kunnen we weer reizen, nadat dit een lange tijd niet kon vanwege corona. Het reizen gaat wel anders dan voorheen. Susan: ,,De wereld gaat weer open, maar het reizen zal – voorlopig - anders zijn. We leven nu eenmaal in een tijd waarin onverwachte dingen gebeuren. Zo heeft elk land eigen regels. Daar moet je op kunnen anticiperen en dan is het handig om een persoonlijke reisagent te hebben. Wij geven advies voordat de klant naar de bestemming vertrekt en zorgen ervoor dat hij of zij goed voorbereid is. Zo ga je met een zekerder gevoel op pad.”

Carin doet dit graag voor haar klanten. ,,Ik adviseer mijn klanten over het regelen van belangrijke zaken voor vertrek maar ook over de situatie op de bestemming. Het is fijn dat de wereld weer in de startblokken staat om open te gaan, al zal het dan net even anders zijn. Met een goede voorbereiding en realistische verwachtingen kun je weer reizen. Lekker op avontuur, bijzondere plekken spotten en mooie reismomenten vastleggen!”

Doordat de dames – die aangesloten zijn bij de ANVR, SGR Calamiteitenfonds en IATA - voor zichzelf werken, zijn ze heel flexibel en is het contact laagdrempelig, groot voordeel is dat de klanten altijd met dezelfde persoon te maken hebben. Carin en Susan werken op afspraak, ook ’s avonds en in het weekend mochten klanten dat wensen.

De reisagentes uit Gorinchem en Sliedrecht hebben, naast hun eigen brede kennis, nauw contact met hun bijna 400 collega reisagenten om kennis en ervaring uit te wisselen. Met elkaar hebben ze de hele wereld bezocht.

Voor informatie over Carin zie de website www.carinplenk.nl en over Susan kan gekeken worden op de website www.yourtravel.nl/susan

Carin Plenk uit Sliedrecht.
Eindelijk kunnen we weer reizen, nadat dit een lange tijd niet kon vanwege corona.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie