Kijk voor meer informatie op www.cvo-av.nl
Kijk voor meer informatie op www.cvo-av.nl Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Advertorial

Nieuwe huisstijl CVO-AV

Zakelijk

GORINCHEM Acht unieke scholen in verbinding met elkaar. Dat is Stichting CVO-AV. Alle scholen zijn nu ook in een nieuw jasje gestoken. In juni werden de nieuwe logo’s intern gelanceerd, op 1 september is de hele huisstijl inclusief websites naar buiten gebracht. De scholengroep CVO-AV kan met de nieuwe huisstijl nog beter naar buiten uitdragen wie ze zijn.

Henri van Breugel, voorzitter van het college van bestuur, vertelt: ,,De vorige huisstijl was een jaar of tien oud en werd toch wat gedateerd. Daarom hebben we het in stappen opgefrist; in juni lanceerden we de nieuwe logo’s bij de leerlingen en docenten, nu stappen we naar buiten, onder andere door middel van de nieuwe websites. Deze zijn weer helemaal van deze tijd; actueel, modern en veilig. In de komende weken worden de nieuwe logo’s ook op de scholen gehangen. De nieuwe huisstijl is een goede afspiegeling van wie wij als stichting zijn. De kleur blauw staat voor degelijk en betrouwbaar. Dat zijn we in de basis qua onderwijskwaliteit. Vanuit die basis is er ook de ruimte om op zoek te zijn naar innovaties en goed aan te sluiten bij wat deze tijd van leerlingen vraagt. Er worden nu op onderwijsgebied belangrijke stappen gezet. Zo onderzoekt een groep bevlogen docenten of Agora-onderwijs in Gorinchem omarmd kan worden. De techniekhavo loopt al een paar jaar en de vraag naar zorghavo wordt onderzocht.” 

TECHNIEK EN ZORG Met deze innovaties in onderwijs wil de scholengroep aansluiten bij de behoeften in de regio. ,,In deze regio zijn de grootste werkgevers te vinden in de techniek en de zorg. Het is dus zowel voor onze leerlingen als voor de arbeidsmarkt goed als we ons onderwijsaanbod aanpassen op de vraag. Met de techniekhavo zijn we al een succesvol traject gestart en dit bestaat ook echt door goede samenwerking tussen scholen. De besluiten over Agora en zorghavo nemen we dit jaar.” Een ander voordeel van de verbonden scholen is het personeelsbeleid. ,,In principe zijn docenten verbonden aan een school. We hebben echter ook kleinere scholen die wat personeel betreft wat kwetsbaarder zijn. Als daar een docent biologie uitvalt, is er meteen een probleem. Andere scholen kunnen dan bijspringen.” 

Naast de blauwe kleur in het logo, heeft iedere school drie ‘eigen kleuren’ gekregen. ,,Iedere school heeft zijn unieke karakter en invloed op hoe ze het onderwijs inrichten. Ze zijn divers en onderscheiden zichzelf. Het palet van kleuren vormt toch een eenheid. Door ons te verbinden en kennis te delen wordt het lesaanbod rijker en kwalitatief sterker. Zo kunnen de scholen afzonderlijk en gezamenlijk floreren en gebruik maken van elkaars pareltjes.”

advertentie
advertentie