Tijdens het Alzheimer Cafe kunnen belangstellenden meer te weten komen over dementie.
Tijdens het Alzheimer Cafe kunnen belangstellenden meer te weten komen over dementie. Alzheimer Nederland

Online Alzheimercafé over impact corona bij dementie

22 juni 2021 om 13:49 Zorg

HARDINXVELD-GIESSENDAM Iedere vierde woensdag van de maand houdt het Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam een bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn nog steeds online te bezoeken vanwege de maatregelen rondom corona. Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden. 

door Lex van Steenis

Piety Nijhoff, voorzitter van Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam: ,,Corona heeft een enorme impact op de gehele samenleving. Dit geldt zeker ook voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Er is veel onzekerheid, eenzaamheid en machteloosheid. Alzheimercafé Sliedrecht had in mei hierover een uitzending die wij zo waardevol vinden om in overleg met gespreksleidster Suzanne Lankhorst, deze te delen met de gasten van Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam. Mantelzorgcoördinator Suzanne Lankhorst praat met Annemieke Weverling (casemanager dementie), Esther Raatgever (geestelijk verzorger) en Jeannette de Groot (mantelzorger) over de ervaringen die zij hebben in zowel de thuissituatie als in het verpleeghuis.”

Vanaf woensdag 23 juni 19:30 is de uitzending te bekijken op het YouTube kanaal van MerweTV. Het Alzheimercafé Hardinxveld-Giessendam wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende zorgaanbieders, ondersteund door Alzheimer Nederland.

advertentie
advertentie