Burgemeester Segers, mevrouw Segers en mevrouw Angelique de Wit (manager)
Burgemeester Segers, mevrouw Segers en mevrouw Angelique de Wit (manager) Hospice De Cirkel

Burgemeester Segers van Molenlanden bezoekt hospice De Cirkel

7 augustus 2021 om 07:36 Zorg

ALBLASSERWAARD In aansluiting op zijn rondgang door de gemeente Molenlanden bezocht burgemeester Segers met zijn vrouw maandag 2 augustus in Papendrecht hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard.

De eerste officiële handeling die de burgemeester op 13 maart 2020 met zijn collega burgemeesters uit de Alblasserwaard verrichtte was een ceremoniële plaatlegging voor de bouw van dit hospice. Het bleek de laatste samenkomst met een beperkt aantal genodigden te zijn vóór de eerste lockdown. 

De bouw ging echter voortvarend door en in november 2020 kon het hospice in gebruik worden genomen. Dat het hospice in een grote behoefte voorzag bleek wel uit het feit dat het meteen volledig werd bezet. Hospice De Cirkel is een bijna thuis huis voor de Alblasserwaard en heeft zes bewonerskamers met aangrenzende badkamer en een eigen terras, een royale woonkamer voor bewoners en bezoekers, twee logeerkamers en een familiekamer.

De burgemeester en zijn vrouw waren onder de indruk van de prachtige afwerking, het huiselijke karakter en de hartverwarmende inzet van veel vrijwilligers.

,,Wat een prachtige aanwinst voor de regio en onze gemeente”, aldus burgemeester Segers. In een gesprek wat de burgemeester voerde met de aanwezige vrijwilligers Trudy en Mart bleek dat zij heel dankbaar zijn hier actief te mogen zijn. Er gewoon ‘zijn’ voor de aanwezige bewoners en hun naasten is belangrijk voor hen en ons.

Op dit moment komen de meeste bewoners van het hospice uit Papendrecht. Angelique de Wit, manager van het hospice benadrukte dat het hospice er is voor alle bewoners van de Alblasserwaard, met name uit het westelijk deel. De burgemeester helpt graag aan het vergroten van de naamsbekendheid van het hospice. En hoopt dat de berichtgeving over zijn bezoek hieraan bijdraagt en hierdoor ook de inwoners van Molenlanden het hospice zo nodig weten te vinden. ,,Iedereen is van harte welkom te bellen voor een kennismakingsafspraak” aldus Angelique. Zij hoopt dat ook mensen uit Molenlanden meer en meer de weg weten te vinden naar ons nieuwe hospice. “Als het thuis niet meer kan is ons ‘bijna thuis-huis’ een mooi alternatief.” Huisartsen en thuiszorgorganisaties kunnen patiënten voor wie het hospice uitkomst kan bieden aanmelden. ,,Dat kun je overigens ook zelf doen. Iedereen die niet lang meer te leven heeft, kan zich op onze wachtlijst laten plaatsen. Wij zullen er samen met de vrijwilligers alles aan doen om de laatste levensfase van mensen zo comfortabel mogelijk te maken.”

Meer informatie over hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard of financieel steunen? Stuur dan een mail naar secretariaat@hospicedecirkel.nl

advertentie
advertentie