Afbeelding
Bibliotheek AanZet

Week van de opvoeding: Samen delen samen weten

18 september 2023 om 07:34 Zorg

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op woensdagavond 4 oktober kunnen tijdens de Week van de Opvoeding ouders met opgroeiende kinderen meedoen aan inspirerende workshops. Tijdens en ook na de workshops is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ouders hebben zelf al veel kennis en kunnen elkaar inspireren en bemoedigen. 

Ireana Tamagnone, coördinator Home-Start Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam: ,,Vorig jaar is voor het eerst gezamenlijk met partners in Hardinxveld een avond voor ouders georganiseerd. Dat is erg goed bevallen en ik vind het heel mooi dat ik dit jaar actief betrokken kan zijn. Ik hoop veel ouders op deze avond te ontmoeten.”

Ouders kunnen kiezen uit een drietal workshops: 

Communiceren met kinderen; Soms loopt je hoofd over en blijft er maar een half oor over voor je kind(eren). Hoe communiceer je ‘met hart en ziel’ met je kind? En hoe versterk je de band die je samen hebt, terwijl je leven al zó vol is? Deze vragen staan centraal in de inspiratieworkshop. Je gaat naar huis met je eigen communicatieplan.
Kinderen groot brengen in je eigen taal en cultuur..; Hoe doe je dat? Wat vind je moeilijk? Een avond waar we open en vrij kunnen praten en we tips en tricks met elkaar delen. De tips die bij jouw gezin passen neem je mee naar huis!
Liefdevol begrenzen; Observeer, maar contact en stel (liefdevol) een grens. Biedt een alternatief, reflecteer en herhaal. In deze workshop praten we over opvoeden vanuit verbinding, met ruimte voor ontlading en aansluiten op de behoefte van je kind(eren). Duidelijke grenzen stellen, op een liefdevolle wijze zonder straffen en belonen.

De avond start om 19.15 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Locatie: Servanda, de Ducdalf, Scheldestraat 1. Toegang is gratis. Graag voor 28 september opgeven bij Davinia Vogel via de mail davinia.vogel@servanda.nl of bel/app naar 06-82327752. Deelnemende organisaties: Home-Start, Servanda, JongJGZ, het Sociaal Team en Bibliotheek AanZet

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie