Michel en Lucienne Braun-Visser hebben op dinsdag 10 maart 'ja' tegen elkaar gezegd.
Michel en Lucienne Braun-Visser hebben op dinsdag 10 maart 'ja' tegen elkaar gezegd. Suzanne Heikoop

Corona zet streep door bruilofstfeest

18 maart 2020 om 11:12 Mensen

H'VELD-G'DAM Het was zo'n leuk idee; stiekem trouwen op haar vijftigste verjaardag en dat bekend maken op het verjaardagsfeest. Het eerste gedeelte lukte ook, Michel en Lucienne Braun-Visser hebben op dinsdag 10 maart 'ja' tegen elkaar gezegd. Het feest is echter geschrapt. ,,We sturen nu maar kaartjes, dan kunnen we daarna eindelijk onze trouwring om."

door Suzanne Heikoop

Michel, geboren Rotterdammer, kwam tien jaar terug in Boven-Hardinxveld wonen. ,,Ik zocht iets in de buurt van mijn bedrijf in Gorinchem en deze omgeving trok me heel erg." Er kwamen drie honden bij, maar een vrouw bleef uit. ,,Ik was al een tijd alleen en wilde mijn leven met iemand delen, maar had de hoop al een beetje opgegeven." Tot de Krimpense Lucienne haar oog op hem liet vallen. Lucienne: ,,Ik zat inmiddels in de fase dat ik eigenlijk niet meer aan een man wilde beginnen. Ik wilde oud worden met tien katten. Tot ik op sociale media de glimlach van Michel voorbij zag komen. Daar viel ik meteen op. Na een tijdje chatten, spraken we af. We bleken een enorme klik te hebben, het was liefde op het eerste gezicht. We spraken die week drie keer af en al vrij snel waren we onafscheidelijk."

Al snel kwam de wens om samen te gaan wonen. ,,Ik ben allergisch voor katten.", vertelt Michel. ,,Toen Lucienne bereid was om een ander huis voor haar katten te zoeken om bij mij en de honden te komen wonen, gaf dat mij het vertrouwen en de bevestiging dat het goed zat." Lucienne lacht: ,,Bij mij ook, want als iemand me daarvoor had gevraagd of ik de katten zou inruilen voor een vent, had ik ze voor gek verklaard. Ik heb er wel een traantje om gelaten hoor." Gelukkig kwam er een nieuw project op Luciennes pad. ,,Toen ik hier introk, was het echt een mancave. De kwast en het tuincentrum hebben daarom overuren gedraaid. Michel vond het gelukkig prima."

Na drie jaar lief en leed gedeeld te hebben, wilde het stel het officieel maken. Lucienne: ,,We voelen ons thuis hier, hebben samen vier honden en genieten van elkaar. In oktober vorig jaar ontstond het plan om stiekem te trouwen en dat bekend te maken op mijn verjaardagsfeest op zaterdag 14 maart. We vonden een locatie, een trouwambtenaar en fotograaf en nodigden de gasten uit. Op dinsdag 10 maart, mijn vijftigste verjaardag, trouwden we in het bijzijn van Michels zoon Melvin, zijn vriendin Savannah en mijn ouders en stiefouders." Rond de trouwdag begonnen er wel berichten van de gasten te komen. ,,Een deel komt uit Brabant.", vertelt Michel. ,,Een aantal vrienden meldden zich af omdat ze verkouden waren, een ander belde of het doorging, omdat ze hoger risico loopt. Dat heeft ons doen besluiten om er vanaf te zien. Wij willen niet dat mensen ziek worden door ons feestje, dat vergeven we onszelf nooit. Daarnaast willen we ook niet dat mensen voor ons toch maar komen, maar liever thuis waren gebleven." En de bekendmaking? ,,We zijn meteen aan de slag gegaan met kaartjes, die zijn als het goed is net bezorgd. Dan kunnen we eindelijk onze trouwring dragen. Dat feestje komt dan nog als het weer veilig is. Het is balen, maar we bijten door de zure appel heen. Het belangrijkste is dat we getrouwd zijn."

advertentie
advertentie