En dan gaat de kat liggen slapen op je laptop
En dan gaat de kat liggen slapen op je laptop Mirjam de Swart

BLOG Thuis werken in tijden van corona

16 maart 2020 om 16:00 Column

Vrijdagmorgen 13 maart; overleg op het hoogste niveau bij de BDU. Een dag eerder gooide de regering Nederland 'op slot', met stevige extra maatregelen om de verdere verspreiding van coronavirus covid-19 zoveel mogelijk in te dammen. Een van die maatregelen was de oproep zoveel mogelijk thuis te werken. Zou ons bedrijf aan die oproep gehoor geven? Oftewel, zouden we de komende tweeënhalve week kantoor houden achter de eigen voordeur? Het antwoord luidde 'ja'. Per direct moest iedereen die dat kon vanuit huis gaan werken. Een maatregel die tenminste zou gelden tot en met 31 maart.

Twee dagen later - zondag 15 maart – werden de duimschroeven nog wat verder aangedraaid: de maatregelen werden verlengd tot en 6 april. Bovendien gingen, onder veel meer, alle scholen dicht. Nog meer thuisblijvers dus.  

Nu kunnen journalisten tegenwoordig vrij gemakkelijk hun taken verrichten van welke locatie dan ook. Dus dat thuis werken zal ook niet zo'n probleem zijn, zou je denken. Maar is dat ook zo?

De computer die volop in gebruik is als jij op kantoor zit, moet nu veroverd worden op zoonlief die juist op die dagen de hele middag aan zijn PWS zit te werken.  

Laptop? Die heeft je dochter al een tijdje geconfisqueerd, waarbij ze zoveel YouTube- en ander video's heeft zitten kijken dat er een Cookiemonster voor nodig is om jouw programma's gewoon te kunnen laten draaien.

En als je dan eindelijk aan de slag bent, springt er een kat op je toetsenbord, belt de pakketdienst aan op het moment dat je midden in een telefonisch interview met de burgemeester zit (,,Ik versta u niet, is dat nou een hond die die herrie maakt?") of schreeuwt de jongste om eten.  

Kortom, drie weken thuis werken is ongetwijfeld te doen, voor veel mensen in talloze beroepen. Maar je loopt onvermijdelijk ook tegen problemen aan. Problemen die je van tevoren soms niet had kunnen bedenken.

DEEL UW ERVARINGEN Nu een groot deel van Nederland noodgedwongen thuis aan de slag moet voor de baas, zijn wij benieuwd naar die problemen. Waar loopt u tegenaan? Wat voor bijzondere dingen heeft u al meegemaakt? Hoe lost u problemen op en zijn er ook onoverkomelijke problemen?

Daarnaast horen wij ook graag over andere ervaringen met thuis werken: Waarom is het juist wél prima te doen of zelfs ideaal? Heeft u iets leuks meegemaakt tijdens het thuis werken? Laat het ons weten op Kompas.Hardinxveld@bdu.nl. In woord, maar ook in beeld! Uw verhalen en foto's zijn meer dan welkom. De leukste laten we (desgewenst anoniem) terugkomen in dit blog.

Werk ze!

Louis van Oort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie