De familie Soeteman met hun signature dish, de speculaas.
De familie Soeteman met hun signature dish, de speculaas. Suzanne Heikoop
Advertorial

46 jaar Soeteman: Ingesteld voor de toekomst

7 oktober 2020 om 09:22 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Bakker Soeteman heeft in Hardinxveld een rijk verleden en is klaar voor de toekomst. Na 46 jaar staan de tweede en derde generatie samen bij de oven, de vierde generatie kan niet wachten om te beginnen. Piet en Wilma Soeteman doen langzaam een stapje terug. ,,We zijn begin zestig en willen wel eens een dagje rust.”

Het Soeteman-verhaal begon in Oude Tonge. Piet Soeteman vertelt: ,,Het bakkersgen zat daar al ruim honderd jaar in de familie. In 1974 verhuisde mijn vader Wim naar Hardinxveld-Giessendam en nam daar Bakkerij van Ieperen over. Ook bij mij werd het vak met de paplepel ingegoten; ik ging naar de bakkersschool in Gorinchem. Toen pa in 1981 overleed, stonden Wilma en ik er alleen voor. Sinds 1996 werkt onze zoon Wim ook mee in het bedrijf, zijn vrouw Michelle sloot in 2003 aan. In 2018 werd Wim compagnon, de oude en nieuwe garde leiden de zaak nu samen. Ook zoon Pieter en dochter Patricia zijn nog wel eens in het bedrijf te vinden. In drukke tijden zetten we er met elkaar de schouders onder. Het is altijd gezellig als zij er weer zijn.”

TOEKOMST In de afgelopen jaren is er hard aan de toekomst gewerkt. ,,Michelle en ik zijn boven de bakkerij in de Damstraat gaan wonen”, vertelt Wim. ,,Ook zijn er nieuwe ovens geplaatst en is er hier en daar wat verbouwd. Daarmee is de bakkerij weer helemaal up to date. De winkel is nu tien jaar oud. Daar moderniseren we af en toe wat kleine dingen, maar met het pand hebben we een mooie, toekomstbestendige winkel. Ook nu, in coronatijd, is de winkel erg toegankelijk en ruim. We voldoen aan alle eisen en zijn klaar voor de toekomst, daar zijn we trots op!” 

Onze ‘signature dish’ is, zonder twijfel, speculaas

Familie Soeteman is ook duidelijk trots op hun producten. ,,Pa en ik zijn al zeventien jaar maatjes in de nacht. We maken de lekkerste, verse producten van hoge kwaliteit. Het brede assortiment bevat brood, gebak, petit fours en koekjes. Ook leveren we veel aan derden, zoals horeca en partyservices. Voor maatwerk draaien we onze hand niet om. Zo leveren we foto-, logo-, cijfermodel- en kindertaarten. Onze ‘signature dish’ is, zonder twijfel, speculaas. Rond sinterklaastijd worden vanuit het hele land speculaaspoppen besteld. Toen vorig jaar een verkoopactie met onze poppen niet doorging, kwamen er zoveel vragen dat dorpsgenoten later alsnog met speculaaspoppen langs de deuren zijn gegaan. Het doet ons goed dat er zoveel vraag naar is. We doen, samen met ons enthousiaste team, ons best om mooie producten af te leveren.”

Wim en Michelle gaan steeds meer naar de voorgrond, Piet en Wilma nemen wat vaker rust. Wilma: ,,We zijn nu beide in de zestig en willen nu wel eens een dag rust of erop uit. We kunnen het bedrijf met een gerust hart aan Michelle en Wim overlaten.” De volgende generatie staat zelfs al te trappelen. Michelle: ,,Wim en ik hebben twee jongens, Brandon (12) en Jayden (10). De jongste ‘helpt’ zijn vader en opa al regelmatig in de bakkerij en kan niet wachten om echt aan de slag te gaan. Of dat over tien jaar nog het geval is, weten we niet, maar hij is van harte welkom.”

Bakkerij Soeteman, Talmastraat 12 in Hardinxveld-Giessendam, 0184-618711, www.bakkerijsoeteman.nl.

advertentie
advertentie