HKC overtuigend kampioen

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

HKC ging voortvarend van start. Francis Kraaijeveld mocht al snel plaats nemen op de strafworpstip en verzilverde deze kans. Sporting Delta volgde vrijwel meteen. Door nog een strafworp van Stephan de Boon en een korte kans onder de korf, benut door Arjan de Haas, werd het 3-1. Sporting Delta kon niet aanhaken en moest toezien hoe HKC met een doorloopbal van Esther Moen, een strafworp van Stephan de Boon en een kruip-door-sluip-door-balletje van Marieke v.d Kuil uitliep naar 6-2. De marge van 4 doelpunten stond ook bij rust op het scorebord: 9-5.

Korfballers vieren titel uitzinnig H’VELD-G’DAM - Luide knallen, staande ovaties, bloemen en een welverdiend feest. HKC 1 werd zaterdag kampioen dat mocht gevierd worden. Sporting Delta uit Dordrecht maakte het de Rabo-formatie niet echt moeilijk. De Hardinxvelders hadden een volle winst nodig om zeker te zijn van de titel en dat pakten ze eenvoudig: 13-9.

Na de rust verliep het even wat moeizamer, maar HKC herpakte zich en hield de zaak volledig onder controle. Het uitzinnige publiek liet danig van zich horen en stond als negende man achter hun ploeg. De jeugdige supporters trakteerden de spelers en het publiek op luide knallen en aanmoedigingen. De bloemen konden tevoorschijn gehaald worden, want deze overwinning kon niet meer uit handen genomen worden. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er 13-9 op het scorebord. Eindelijk had coach Leon Kwakernaat en zijn team de felbegeerde en welverdiende kampioenstitel te pakken. Het feest kon beginnen. Een staande ovatie van het massaal opgekomen publiek was de beloning voor de spelers, die op hun beurt het publiek weer bedankten.

Scores: Arjan de Haas (4x), Menno Bakker (3x), Stephan de Boon (2x), Arnold Tromp, Marieke vd Kuil, Francis Kraaijeveld, Esther Moen (1x).

advertentie
advertentie