Schaakclub De Giessen viert 45 jarig bestaan

26 september 2009 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Schaakclub De Giessen bestaat dinsdag 13 oktober 45 jaar. Ter gelegenheid hiervan verzorgt de sterke grootmeester Friso Nijboer een simultaan. Tegen in totaal veertig spelers gaat Nijboer gelijktijdig de strijd op de 64 velden aan met de witte stukken. Bij eerdere jubilea van de Giessenburgse schaakvereniging waren ook al toppers aanwezig voor een simultaan en ditmaal heeft een donatie van de Club van 25 de komst van Nijboer mogelijk gemaakt.

Met het 45-jarig jubileum heeft de club zich ook een nieuw, fris logo aan laten meten. De creatieve geest van Marcel Korevaar, oud-lid van de vereniging en werkzaam bij Studio Alexandra uit Gorinchem, heeft het ontwerp tot stand gebracht. Hiermee beschikt de vereniging de komende decennia weer over een modern beeldmerk.

Ook het traditionele Oktober-rapidtoernooi op zaterdag 17 oktober staat in het teken van het 45-jarig jubileum. Op het toernooi wordt weer een sterk deelnemersveld verwacht en de goedgevulde prijzenpot is door verschillende sponsors mogelijk gemaakt. Naast het seniorentoernooi behoort het jaarlijkse jeugdtoernooi in Giessenburg ditmaal tot het Grand prix cyclus, waarmee de regionale schaakjeugd op verschillende toernooien voor een eervolle positie strijdt. Het jeugdtoernooi staat daarnaast open voor alle jeugd uit Giessenburg en omgeving. Ter voorbereiding kunnen zij nu al wekelijks op de dinsdagavond om 19.00 uur voorbereidende trainingen volgen. Deze extra trainingen lopen door tot aan het jaarlijkse Sinterklaasschaaktoernooi begin december, waarbij voor elke deelnemer een prijs te verdienen is. Aanmelding hiervoor kan plaatsvinden via de website (www.scdegiessen.nl).

Thuisschakers kunnen op 13 oktober in het zalencentrum De Til ook bij de simultaan aanschuiven tegen Grootmeester Nijboer. Achter tien van de veertig borden is er een plaats beschikbaar en aanmelding kan geschieden op 0183-628402 of de website www.scdegiessen.nl. Aanvang van de simultaan is om 20.00 uur en toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom.

advertentie
advertentie