HKC wint van stug KC Dordrecht

31 januari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC had het zaterdag in de uitwedstrijd tegen KC Dordrecht een stuk moeilijker dan thuis. De formatie van coach Bram van Geffen stond weliswaar de hele wedstrijd voor, maar de Dordtenaren sputterden aardig tegen. Na een 10-11 ruststand werd een 18-20 eindstand bereikt.

HKC kwam de eerste helft goed uit de startblokken en door scores van Menno Bakker en Sandra de Boon stond er al snel een 0-2 stand op het scorebord. KC Dordrecht deed wat terug maar HKC kon door de zaterdag zuiver schietende Marlies Bommelje en John den Dunnen verder uitlopen. Gedurende de eerste helft scoorde HKC steeds op de juiste momenten de doelpunten (door onder andere scores van Arno den Breejen, Stephan de Boon en Astrid Fijnekam) en moest KC Dordrecht in de achtervolging on de aansluiting te vinden. Dit leek net voor rust te lukken, het was echter Astrid Fijnekam die de ruststand op 10-11 bepaalde.

In de tweede helft nam HKC direct weer afstand van en leek de wedstrijd te willen beslissen. Toch was het steeds KC Dordrecht dat een antwoord had op de scores van John den Dunnen, Astrid Fijnekam en Menno Bakker. Aan het eind van de wedstrijd nam HKC door een dubbelscore van zowel Marlies Bommelje en Sandra de Boon weer een vierpunten afstand, KC Dordrecht sputterde nog even tegen maar het was Menno Bakker die aan alle twijfel een einde maakte. In de allerlaatste seconde kon KC Dordrecht nog scoren zodat er een 18-20 eindstand op het scorebord verscheen.

HKC kan zich nu opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Ready waartegen in de uitwedstrijd nog werd verloren.