Taxatie en inkoopdag van oude boeken en ansichtkaarten

17 mei 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Het Dorpshuis van Noordeloos, Veder van Hobokenstraat 15b opent vrijdag 4 juni van 13.00 tot 17.00 uur haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. Hij schat deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften en of oude bijbels voor het publiek op waarde. Tevens taxeert Durk de Jong uit Oudemirdum oude ansichtkaarten op hun waarde of koopt ze in. De Jong staat de laatste jaren Molendijk terzijde en is op dit gebied een expert.

Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken, en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Regelmatig taxeert hij op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. Inmiddels heeft hij meer dan 500 taxatiedagen achter de rug. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Er zijn ook een paar voorbeelden te zien van antieke boeken, bijbels die op originele wijze gerestaureerd zijn. Voor restauratie kan een afspraak gemaakt worden.

Voor taxatie wordt drie euro per persoon gevraagd. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Desgewenst kunnen bezoekers hun oude boeken ter plaatse verkopen. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar.

advertentie
advertentie