Recordaantal deelnemers jeugdtoernooi LTC de Merwede

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In het veertigste jubileumjaar van LTC de Merwede is het recordaantal deelnemers aan het Rabo Open Jeugdtoernooi wederom verbroken. Tijdens dit toernooi, dat voor de tiende keer georganiseerd werd, streden maar liefst 120 kinderen tussen de zes en zeventien jaar om de bekers. Alle deelnemers kregen bij inschrijving een tasje met onder meer een reisspel, een sportdrankje en een strippenkaart. Met die kaart konden ze Iedere dag wat lekkers afhalen, ook als ze niet hoefden te spelen.

De weersvoorspellingen waren niet zo hoopgevend, maar gedurende de negen wedstrijddagen konden alle 181 partijen zonder problemen gespeeld worden. Het finaleweekend was zelfs zeer zonnig en trok zodoende veel publiek. Ook dit jaar stonden veel Hardinxveldse kinderen in de finale. Ricardo de Lange werd tweede in de categorie jongens enkel tot en met twaalf jaar, Quinty de Rover werd met Natasja Dragic eerste in de meisjes dubbel tot en met twaalf jaar, Twan van de Stelt en Aron van Andel werden eerste in de jongens dubbel tot en met veertien jaar en Esther van Hoften behaalde de tweede plaats in de meisjes enkel tot en met zeventien jaar. Iedere leeftijdscategorie kent ook een verliezersronde. Hier vielen Marie van Driel, Quinty de Rover, Nick Stam, Ricardo de Lange en Jesper Dolk in de prijzen.

Het Hardinxveldse Open Jeugdtoernooi dankt haar grote populariteit mede aan het feit dat naast het tennissen veel andere activiteiten georganiseerd worden. Op woensdagmiddag is er een tafeltennistoernooi en worden pannenkoeken gebakken, op vrijdag is een gratis barbecue en met de dagelijkse prijsvraag kunnen leuke cadeautjes gewonnen worden. Iedere dag is een andere dagschotel verkrijgbaar, zodat er thuis niet gekookt hoeft te worden. Het grote springkussen is inmiddels traditie geworden. De eerste twee dagen kon het vanwege de harde wind niet gebruikt worden, maar in de dagen daarop werd door jong en oud volop gesprongen. Foto's van de wedstrijden en andere activiteiten werden dagelijks op een groot scherm vertoond en zijn nu nog te zien op de website van LTC de Merwede.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en hoopt volgend jaar op nog meer inschrijvingen. ,,Het organiseren van al deze activiteiten is mogelijk vanwege het grote aantal sponsors en vrijwilligers", aldus een tevreden toernooileider Daphne de Haan.

advertentie
advertentie