Rijbewijskeuring bij Rivas

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Wie vanaf zeventigjarige leeftijd het rijbewijs wil laten verlengen moet een medische keuring ondergaan. Ook bij een verandering in de gezondheidssituatie is een keuring noodzakelijk. Beroepschauffeurs moeten iedere tien jaar een keuring ondergaan en taxichauffeurs iedere vijf jaar. Rivas verricht sinds kort deze rijbewijskeuringen.

Rivas heeft in keuringsarts R. Sadiek een dienstverlener gevonden die betaalbare keuringen aanbiedt. Rivas-pashouders ontvangen bovendien een extra korting. De keuringsarts komt iedere maand op vaste dagdelen in Rivas-gebouwen in Gorinchem, Leerdam en Papendrecht.

Voor het aanvragen of vernieuwen van een rijbewijs is het invullen van een Eigen Verklaring verplicht. Dit keuringsformulier is verkrijgbaar bij de gemeente. Vervolgens kan een afspraak gemaakt worden met de keuringsarts. De keuring duurt een kwartier tot een half uur. Eerst wordt de Eigen Verklaring met Geneeskundig verslag doorgenomen en wordt nagegaan of alle vragen juist zijn ingevuld. Hierna volgt de medische keuring.

Als alles in orde is, vult de keuringsarts ter plekke het Geneeskundig verslag in. Hij stuurt dit samen met de Eigen Verklaring op naar het CBR. Na enige tijd ontvangt de persoon een bericht van het CBR, waarmee het rijbewijs bij het gemeentehuis opgehaald kan worden. Als er beperkingen of aandoeningen zijn krijgt hij of zij van de keuringsarts duidelijke informatie over de verdere gang van zaken.

De keuring kost 37,50 euro. Rivas-pashouders die zeventig jaar of ouder zijn betalen voor deze keuring 25 euro. Voor beroepschauffeurs kost de keuring 60 euro. Een afspraak maken kan telefonisch via 06-104 445 35 (dagelijks tussen 9.00 en 22.00 uur) of per e-mail  info@rijbewijskeuringsarts.nl.

Op de website www.rijbewijskeuringsarts.nl kan ook online een aanmeldingsformulier worden ingevuld. Binnen twee werkdagen wordt een persoon teruggebeld voor het maken van een afspraak. Meer informatie is te verkrijgen via Rivas Zorglijn, 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie