Nieuwe 'groene' persen bij Tuijtel

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Bij Tuijtel draaien sinds kort twee nieuwe drukpersen volop mee: een SM 52-5 Anicolor en een tweede XL 105-5, beide voorzien van een lakunit. Naast uitstekende drukeigenschappen hebben deze twee machines iets unieks: de SM 52-5 is honderd procent CO2-neutraal geproduceerd en de XL 105-5 drukt geheel alcoholvrij.

Bij de productie van de 52-5 pers kwam 62 ton milieuonvriendelijk CO2-broeikasgas vrij. Tuijtel heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid deze uitstoot gecertificeerd te compenseren via een investering in een herbebossingproject in Vietnam. Hofleverancier Heidelberg heeft in samenwerking met Darmstadt University of Technology nauwkeurig vastgesteld om welke hoeveelheden het gaat. Hierbij is aan alles gedacht: de energie die nodig is voor het produceren en assembleren van alle onderdelen, het transport hiervan en de hoeveelheid koolstofdioxine die gedurende het gehele proces vrijkomt. Een groot pluspunt van de SM 52 is het Anicolor-inktsysteem. Dit zorgt voor veertig procent besparing op de inrichttijd. Ook is aanzienlijk minder papier nodig voor het inrichten. Normaal gesproken is dit ongeveer 200 tot 300 vel; de Anicolor heeft slechts dertig vel nodig. Ook het wassen van de pers neemt minder tijd in beslag en kleuren blijven stabieler. Het Anicolor-inktsysteem maakt razendsnelle verwerking van de drukopdracht tot een fluitje van een cent.

De aanschaf van de XL 105-5 betekent een aanvulling op het grootformaat persen arsenaal van Tuijtel. Naast een achtkleuren pers en een bestaande vijfkleuren pers, is daar nu dus nog een vijfkleuren pers aan toegevoegd. Een pers die bovendien honderd procent IPA-vrij (alchoholvrij) drukt en dat is dus goed nieuws voor het milieu.

Tuijtel kent een lange traditie in de wereld van het drukwerk. Sinds 1904 is het bedrijf actief in Hardinxveld-Giessendam, met een focus op mooi handelsdrukwerk en huisstijlen. Door steeds maar weer te kiezen voor innovatie en kennis in de grafische branche groeide Tuijtel uit tot een specialist in excellent drukwerk. Jaarverslagen, brochures, tijdschriften en speciaal drukwerk behoorden tot de portfolio van het familiebedrijf. Naast innovatie was Tuijtel van het begin af aan bezig met duurzaam ondernemen. In 2010 mocht Tuijtel zich de eerste gecertificeerde producent noemen van CO2-neutraal drukwerk. En die visie neemt Tuijtel mee naar de toekomst, waarin verzorgd drukwerk een toegevoegde waarde in de communicatie van haar klanten is.

advertentie
advertentie