Schaker Tromp roemloos door vlag

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Chris Tromp had in de interne schaakcompetitie van De Giessen voor een grote verrassing kunnen zorgen als hij zijn gewonnen stelling tegen Eddy Korevaar wat sneller had uitgespeeld. Tromp was echter in de veronderstelling dat hij nog een kwartier tegoed had, maar dat bleek een misvatting. Jammer voor hem ging hij roemloos door zijn vlag in een nog altijd gewonnen positie.

Nieuwkomer Bram Capelle blijft zich goed handhaven in de subtop. Dit keer wees hij Arjan Uittenbogaard terug. Arjo van Houwelingen is weer op de weg terug. Na een matige start staat hij nu op vijftig procent. Slachtoffer in deze was Bert van Hees die een moeilijke schaakperiode kent. Ernst Delwel kon zijn sterke seizoensstart geen vervolg geven tegen Jaco Vonk. Vonk ging handig om met de (soms te) aanvallende zetten van zijn tegenstander waarna de opgelopen ontwikkelingsachterstand Delwel de das omdeed.

Rob de Graaf meldde zich als potentieel nieuw lid. Hij was in het vorige seizoen al eens aanwezig tijdens de open avond. De Graaf bleek nog niet opgewassen tegen de ervaren Henk van Houwelingen. Diardi Donk speelde opnieuw een goede partij, maar nu vergat hij even dat zijn dame aangevallen stond. Wim Rietveld was er als de kippen bij om dit cadeautje in ontvangst te nemen. Tijmen Schakel is hard op weg om zijn rating boven de 1700 te tillen. Met een mooie overwinning op Ab Glimmerveen, die zelf ook steeds beter begint te spelen, bewees hij over een lange adem te beschikken. Schakel had lange tijd slechts een pionnetje meer dan zijn tegenstander, maar hij wist dat voordeel netjes te verzilveren.

Uitslagen vijfde ronde: Ernst Delwel-Jaco Vonk 0-1, Eddy Korevaar-Chris Tromp 1-0, Zenun Cormehic-Wim Koutstaal 1-0, Arjan Uittenbogaard-Bram Capelle 0-1, Tim Schakel-Jan Post 1-0, Ab Glimmerveen-Tijmen Schakel 0-1, Jan-Piet van den Dool-Kees Bons 1-0, Chris van Wieringen-Martijn Koutstaal 1-0, Wim Rietveld-Diardi Donk 1-0, Jan Donkersloot-Ton Boot 0-1, Bert van Hees-Arjo van Houwelingen 0-1, Henk van Houwelingen-Rob de Graaf 1-0, Cees van der Straaten-Andre van Wingerden 0-1, Marcel van Wingerden geen tegenstander.

advertentie
advertentie