Kerstfair in winterse sferen

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het centrum in Beneden-Hardinxveld hult zich vrijdag 9 december in winterse sferen tijdens de Kerstfair. Van de Grote Kerk tot aan de passage bij Bas van der Heijden staan 55 deelnemers met kramen met allerlei moois en leuks. Grote publiekstrekker is de schaatsbaan op het plein van Den Bogerd. ,,Hier is genoeg te doen en te krijgen."

Door Annika Both

Het spektakel van de Kerstfair begint om 14.00 uur 's middags en eindigt ongeveer om 21.00 uur 's avonds. Op het plein van Den Bogerd staat een schaatsbaan van 120 vierkante meter van kunststof platen. Liefhebbers kunnen die dag schaatsen huren en voor één euro drie kwartier de baan over glijden. De helft van de opbrengst van de baan gaat naar de voedselbank. Even verderop schiet Marcel de Leng vanaf 15.00 uur mooie plaatjes van ieder die wil plaatsnemen in de arrenslee. Een sneeuwkanon zorgt voor de bijbehorende dwarrelende witte vlokjes. Van het winterse kiekje kan eventueel een mooie kerstkaart worden gemaakt.

De muzikale ondersteuning mist die dag niet. Vanaf 19.00 uur speelt de band Acoustic Devotion in het Klein Diepje. De twee dames en de gitarist hebben speciaal kerstliedjes ingestudeerd. Ook de KoosSingers zijn van de partij. Het koor zingt vanaf ongeveer 20.00 uur christmas carols ter hoogte van de passage.

Genoeg

Winkeliersvereniging De Giessenhof houdt de kerstfair voor de eerste keer. Marian Smits en Ella van Son van Kids & Koters zijn de kartrekkers van het gebeuren. Zij organiseerden de fair met hulp van Jeroen Ouwerkerk en enkele andere ondernemers. ,,We wilden wat leven creëren hier in de straat. De Peulenstraat is namelijk bij uitstek geschikt voor dit soort initiatieven. We willen laten zien dat in Hardinxveld genoeg te doen is en te krijgen. Daar hoef je het dorp niet voor uit.''

De twee noemen voor het gemak een deel van het aanbod op: ,,Winterbarbeque, visboer, cupcakes, houtnijverheid, luxe handdoeken, zeepkettingen, Oriflame, kettingen, sjaals, tassen, kleding met fikse korting, stroopwafels, kerstbomen...'' De Vries verkoopt schaatsen en snowboots, de Bourgondiër laat zijn hapjes proeven en Mostert toont zijn kerststukjes. Eveneens zijn diverse goede doelen met een kraam aanwezig. Voor de allerkleinsten is er tevens vermaak: er loopt een kerstman rond en een kerstvrouw die allerlei figuren kan maken van ballonnen.

,,We hopen op goed weer'', vertelt Marian. ,,Een pak sneeuw is leuk, maar mensen moeten nog wel de straat op kunnen.'' Belangrijker nog is de gezelligheid. ,,We maken er samen wat moois van. Laten we genieten van de kerstsfeer.''

advertentie
advertentie