'We kunnen zeker top-6 halen'

12 september 2012 om 00:00 Sport

Hardinxveld moest voor de eerste speelronde op bezoek bij WNC en liet daar twee gezichten zien. ,,De eerste helft was matig. De eerste tegentreffer konden we weinig aan doen en de tweede viel door een gebrek aan concentratie’’, blikt Heijstek terug. ,,In de tweede helft herstelden we ons goed. We speelden frank en vrij ondanks de achterstand. Zodoende konden we ons terugknokken tot 2-2. Daarna was het zeker mogelijk om te winnen, maar dan heb je net dat beetje extra geluk nodig.’’ Ook afgelopen weekend thuis tegen Meerkerk was het spel vrij sterk. ,,Een leuke attractieve wedstrijd van twee kanten. Beide teams speelden op de aanval en vol voor de winst. Maar kansen creëren werd steeds moeilijker omdat de organisatie van Meerkerk steeds goed stond. Toch ben ik niet ontevreden.’’ Het verbaasde de oefenmeester niet dat het eerste duel enigszins mat was. ,,De voorbereiding was niet optimaal. Elke week moesten we passen en meten om een goed team op de been te brengen. Sommige spelers waren nog op vakantie. Nu pas kunnen we écht bouwen aan een eenheid.’’ Wel een selectie waarin de nodige versterking is binnengehaald. Zo wist Hardinxveld onder andere Kelvin van Es, Mark Verweij en Benjamin van de Graaf binnen te halen. ,,Dat blijkt een ware kwaliteitsinjectie. We hebben daardoor meer voetballend vermogen gekregen waardoor het spel met de week beter wordt’’, legt de Heijstek uit. ,,De instelling en frisheid is goed, alleen moeten we meer geduld hebben. Én iets scherper voor de goal zijn. Dan kan het niet anders dat de punten vanzelf komen."

Tweede gelijkspel in competitie Hardinxveld H’VELD-G’DAM - Eindelijk rolt de bal weer. Zo ook voor voetbalvereniging Hardinxveld. Het team van trainer Ton Heijstek is de competitie gestart met twee gelijke spelen tegen kampioenskandidaten. WNC en Meerkerk konden de Hardinxveldse muur niet helemaal slopen. Na twee speelrondes staat het team op twee punten. Wel geeft het vertoonde spel aanleiding voor hoop op sportief succes. ,,De ploeg speelt zeer fris en oogt gretig. Dat is leuk voor de echte liefhebber’’, beaamt de ervaren hoofdcoach.

Door Michael de Vogel

'Vol vertrouwen'

Heijstek hoopt dat zijn ploeg zich komend weekend gaat belonen voor de groeiende vorm. Hardinxveld gaat dan op bezoek bij Rijswijkse Boys. ,,Dat wordt negentig minuten lang alleen maar strijden. Het is een fanatieke tegenstander uit een gezellig dorp. We moeten wel vertrouwen in onze eigen kwaliteiten. Ik hoop daarom dat we snel op voorsprong kunnen komen en van daaruit iets meer rust in het spel krijgen. Op basis van de eerste duels ben ik vol vertrouwen voor een goed resultaat.’’ De trainer ziet het seizoen dan ook met vertrouwen tegemoet. ,,Natuurlijk zijn er goede ploegen in onze competitie, maar ik denk dat wij zeker top-6 kunnen halen. Alleen moeten we vertrouwen hebben in elkaar en elke week hard werken.’’ Wel waakt de trainer voor teveel optimisme. ,,Wat ook belangrijk is dat we elke week heelhuids uit de strijd komen. We hebben maar een smalle spelersgroep en we moeten iedereen binnenboord houden. Dan kan het zeker goed komen."

advertentie
advertentie