Buurttoezicht zoekt enthousiaste vrijwilligers

5 november 2014 om 00:00 Nieuws

Buurttoezichthouders lopen minimaal één keer in de maand een ronde van één à twee uur. Zij overleggen met hun planner wanneer het hen het beste uitkomt. ,,Het blijft immers vrijwilligerswerk. De vrijwilliger geeft zelf aan hoeveel tijd hij of zij aan Buurttoezicht wil besteden'', zegt coördinator Chris Pater.

H'VELD-G'DAM - Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam is nog altijd op zoek naar vrijwilligers. Dat de taak van de buurttoezichthouder belangrijk is, bewijst de Grote Actie die vrijdag werd gehouden.

De Grote Actie van vrijdagavond startte in het gemeentehuis. Daar kregen de aanwezige buurttoezichthouders om 20.00 uur een briefing met allerlei actuele informatie. Na de briefing gingen de buurttoezichthouders met vijf koppels de straat op.

Omstreeks 21.20 uur zagen twee buurttoezichthouders een rode auto langzaam rijden op de Bellefleur. De inzittenden van de auto hadden veel interesse voor de geparkeerde auto's in die straat. Toen de toezichthouders dichterbij de auto kwamen, reed de auto plotseling hard weg. De toezichthouders hebben het kenteken van de rode auto kunnen noteren en hebben direct 112 gebeld. Binnen enkele minuten kwam er een politieauto ter plaatse. Het kenteken wordt nagetrokken en de politie kijkt of de auto mogelijk gelinkt kan worden aan eerdere verdachte situaties of zelfs auto- of woninginbraken. Omstreeks 22.05 uur zagen twee andere toezichthouders een man snel weg lopen bij een woning aan de Claversweer. De toezichthouders hebben nog gezocht in de omgeving maar helaas niets meer aangetroffen. De toezichthouders hebben voor de zekerheid de politie ingelicht over dit voorval. ,,Hiermee hebben de buurttoezichthouders mogelijk een eventuele auto- of woninginbraak voorkomen door preventief zichtbaar aanwezig te zijn. Dit is de preventieve kracht van Buurttoezicht.''

Over de gehele avond hebben de buurttoezichthouders 29 meldingen gemaakt.

advertentie
advertentie