Te weinig kennis en teveel ego

22 december 2021 om 10:37 Lokaal Deel je nieuws

De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft j.l. donderdag het participatieplan onder het motto “participeren moet je leren” goedgekeurd. Ook moet het bestuurlijk imago van Hardinxveld-Giessendam hierdoor verbeteren zo stelt men. Fractie PHILIPPO D66 stemde tegen, waarom?

SMART: De raad had in het voorjaar besloten dat het participatieplan SMART moet zijn: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden. Helaas voldoet dit plan hier niet aan. Het plan is niet meetbaar, want er is niets te meten waardoor het vervolgens ook niet aan de andere voorwaarden voldoet.

FOUTEN en IMAGO: Er is geen plan van aanpak om de fouten en de imagoschade van de laatste jaren te verbeteren, geen onderzoek van wat we fout doen en hoe het imago bij inwoners ligt en geen training om dat te verbeteren voordat men de boer op gaat. De Rekenkamer had ons aangegeven dat er onvoldoende kennis en kunde bij de ambtenarenorganisatie, het college en de raad is en dat het bestuurlijk imago slecht is en daar aan te werken.

FORMATS en BUDGET: Er liggen geen heldere formats per participatietrede (die formats bestaan echt!). Die moeten we dus al participerend uitvinden met het risico van fouten maken. Dan is er een schamel budget van 15,000 euro voor bedacht en er is 100.000 euro voor Ruimtelijke Ordening om te participeren waarvan wij denken dat het weggegooid geld is.

WAARSCHUWING: De rekenkamer waarschuwt ons dat de acties van de gemeente onder het vergrootglas liggen en eventuele fouten of onhandigheden worden afgestraft. Maar de gemeente gaat over de hoofden van onze inwoners leren participeren, met excuses voor de fouten. Het plan is volgens ons in de haast afgeraffeld om voor de verkiezingen klaar te zijn om er politieke sier mee te maken. 

ONKUNDE en EGO: Voor ons is het duidelijk dat er inderdaad veel onkunde bij het college en de raad heerst door dit slechte plan voor te stellen en goed te keuren, Dan heb je wel teveel ego. Fractie PHILIPPO D66 schaamt zich voor ons bestuur door zo met inwoners om te gaan.

Groet, Robert PHILIPPO, fractievoorzitter Fractie PHILIPPO D66

advertentie
advertentie