Afbeelding
RC Jan van Arckel

Nieuwelingen rc Jan van Arckel in districtsteam bij Achterhoek Cup

14 maart 2022 om 15:35 Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Dit weekend reden Joris Peursum (Hardinxveld-Giessendam), Luuk Wolthuis (Hank), Tim Verwolf (Langerak) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld-Giessendam) van RC Jan van Arckel, samen met vier jongens van Westland Wil Vooruit, in het districtsteam bij de Achterhoek Cup. Ze mochten uitkomen voor district Zuid-Holland.

Zaterdag werd er gestart met een criterium. De jongens hebben goed in het peloton gestreden. Ze hebben verschillende pogingen gedaan om naar de kop van de wedstrijd te rijden en finishten netjes in het peloton. Daarna was er even tijd om op adem te komen om vervolgens aan de tijdrit te beginnen. Alle renners hebben met de tijdrit gegeven wat ze konden. Ze mochten, na deze eerste dag, tevreden terugkijken op de geleverde prestaties.

Zondag 13 maart was het vervolg van de Achterhoek Cup. Er stond een omloop van 70 kilometer met gravelstrook op het programma. Ook nu werd er weer hard gekoerst en lieten onze renners zich goed zien.

Na deze drie wedstrijden konden de jongens terugkijken op een gezellig, leerzaam koersweekend met een mooie algemene klassering. Sem werd 10e, Joris werd 37e, Tim eindigde op de 44e plek en Luuk werd 46e na deze 3 wedstrijden.

advertentie
advertentie