Afbeelding
Fitter - bijdewit -

Meer mensen met beperking naar de sportschool

17 maart 2022 om 11:14 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Heeft het te maken met de toenemende aandacht voor de paralympics of de aandacht in het algemeen voor gezondheid en weerbaarheid? Opvallend is dat steeds meer mensen met een beperking de weg weten te vinden naar de sportschool.

Vaak is het een zoektocht, waar kan ik sporten met mijn beperking. Waar zijn er voldoende mogelijkheden, waar kan ik meedoen en wat is haalbaar. Ook voor ouders van kinderen met een beperking is het een hele uitdaging om uit te zoeken wat bij mijn kind past. Het aangeven wat ze leuk vinden om te doen is ook niet makkelijk.

De sportschool komt steeds meer in beeld. Een ouder verwoordde het als volgt: ‘Geen aparte tijden of groep, we moeten al zoveel apart doen, we kunnen gaan wanneer we willen en wij als begeleider hoeven niet met een boek in een hoekje te gaan zitten wachten tot ze klaar zijn. We kunnen gewoon meedoen, ons eigen ding doen dat maakt het wel veel leuker.’

Dat er behoefte is aan het samen sporten ervaren ze ook bij Fitter -bijdewit-. We zien een duidelijke toename ook uit de omliggende gemeenten. ,,We vinden het een hele leuke uitdaging om iedereen op zijn niveau in beweging te krijgen. Als het nodig is maken we een programma op maat en zorgen wij voor de begeleiding. Het samen sporten geeft ook een bijzondere sfeer. Er ontstaan nieuwe contacten en soms bieden mensen zich spontaan aan als mantelzorger.”

Info: www.fitterbijdewit.nl

advertentie
advertentie