Peter de Borst haalt samen met bezoekers herinneringen op.
Peter de Borst haalt samen met bezoekers herinneringen op. privé

Geheugenkabinet van start in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam

20 maart 2022 om 14:17 Activiteiten

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vanaf 23 maart is het Geheugenkabinet in Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam te bezoeken. Op deze centrale plek in de bieb zijn allerlei materialen over dementie te vinden. Boeken, muziek, spellen en puzzels die herinneringen aan vroeger oproepen. Ook vind je er informatie over dementie en het verlenen van mantelzorg.

Het Geheugenkabinet is een fysieke, laagdrempelige plek in de bibliotheek voor iedereen die meer wil weten over het geheugen. Voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie én de mensen in hun directe omgeving. Mantelzorgers, andere verzorgenden of geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie of materialen om mee aan de slag te gaan. Het Geheugenkabinet verbindt laagdrempelige thema’s als het begrijpen en fit houden van het geheugen met serieuzere onderwerpen als dementie en mantelzorg.

AFTRAP MET ALZHEIMERCAFÉ Het Geheugenkabinet gaat op woensdagavond 23 maart van start met het Alzheimercafé. Verhalenverteller Peter de Borst haalt samen met de bezoekers herinneringen op. En niet alleen met verhalen. Ook met Oudhollands snoep hoopt hij de smaakpapillen aan vroeger te herinneren. De avond staat in het teken van het ophalen van positieve herinneringen. Het Alzheimercafé start om 19.30 uur en duurt tot 21.15 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

MEER ACTIVITEITEN De komende tijd staan er meer activiteiten rondom het Geheugenkabinet op het programma. Vanaf 4 april is er iedere eerste maandag van de maand tussen 15.00 en 16.00 uur een inloopspreekuur in de bibliotheek. De casemanager dementie adviseert bezoekers. Op 13 april wordt in de bieb de film The Father getoond. Hoofdpersoon Anthony (Anthony Hopkins) wil geen hulp van zijn dochter wanneer ouderdom begint op te spelen. Beetje bij beetje begint hij steeds meer te twijfelen aan zijn familie, zijn geest en zelfs aan de werkelijkheid. De film start om 20.00 uur, toegang is gratis, graag wel vooraf aanmelden. Nadien is er gelegenheid om na te praten.

Kijk voor meer informatie en activiteiten rondom het Geheugenkabinet op www.bibliotheekaanzat.nl. Het Geheugenkabinet is een samenwerking tussen het Alzheimercafé, werkgroep Dementievriendelijke gemeente, De Lange Wei en de Bibliotheek AanZet.

advertentie
advertentie