MA NOJK
MA NOJK OKK'70

OKK’70 MA op het NJOK

19 april 2022 om 10:47 Volleybal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag 16 april trad meisjes A (MA) van OKK’70 aan in de halve finale van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen (NOJK). Een prachtprestatie op zich: horen bij de beste 32 teams van Nederland.

Tijdens de eerste wedstrijd konden de Hardinxvelders goed tegenstand bieden tegen Next Volley Dordrecht. Het liep gelijk op, mede door de veelscorende Esther Klop. Op een lastige service van Next Volley had OKK nog geen antwoord in de vroegte en werd de set weggegeven. Ook de tweede set hadden de tegenstanders een stabiele service, waar OKK opnieuw geen antwoord op had. Al met al een mooi potje, maar wel verloren. 

Inmiddels waren de Hardinxveldse supporters aangekomen om de meiden de winst toe te juichen. En, dat lukte zeker. Kalinko (uit Den Haag) was ditmaal de tegenstander. Met mooie serviceseries van Judith Timmer, harde en geplaatste aanvallen van Emma Brieffies kwamen de jonge gemakkelijk op voorsprong. De 14-jarige Anna Nederveen trad ook nog binnen de lijnen van het veld tijdens de wedstrijd.
Beide sets werden gewonnen door de Hardinxvelders.

Na een lunch in de zon en een kleine wandeling mochten de groenes opnieuw aantreden, ditmaal tegen de zuiderburen uit Werkendam: Voltena MA. Leuk om te vermelden: beide teams worden gesponsord door dezelfde sponsor: Nederveen Opleidingen en Trainingen. Met onder andere de enthousiast sterk passende Rachel Klop werd de wedstrijd weer gestart. In deze wedstrijd werd opnieuw een gelijke start laten zien bij beide sets. Helaas was het met de slim geplaatste balletjes van Noëlle Alblas net niet genoeg om er van door te gaan met de winst.

In de vierde en laatste wedstrijd van het NK werd de laatste energie gegeven. Met prachtige serviceseries van Lotte de Bruin en goed passend werk van Jeanet van Willigen werd in beide sets boven de 20 punten gescoord. De jongste telg van het stel, Maartje Brieffies (13), liet met haar lengte zien dat blokkeren in de familie ziet, maar ook dat mocht helaas niet meer baten. 

Al met al, een prachtige stunt zo op het NK. De vereniging is super trots op deze jonge meiden.

advertentie
advertentie