Afbeelding
da Vinci college

Kennismaken met mbo-opleidingen tijdens open dag Da Vinci College

24 januari 2022 om 13:36 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vrijdag 28 januari opent het Da Vinci College tussen 15.00 en 20.00 uur zowel op haar locaties als online de deuren voor bezoekers. Eindexamenkandidaten, ouders, verzorgers, starters zonder diploma en herintreders kunnen tijdens deze dag kennismaken met de verschillende opleidingswerelden en locaties van Da Vinci. Van Techniek tot Business en van Onderwijs & Kinderopvang tot Logistiek, de toegankelijke school heeft van mbo-niveau 1 tot en met 4 alles in huis. Ook de leslocaties op het bedrijventerrein Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam zijn geopend.

In de recent gerenoveerde locatie van Hardinxveld werkt Da Vinci samen met Bouw- en Inframensen en ontvangt hier met open armen leerlingen die geïnteresseerd zijn in de bouw- en infrawereld. Of het nu gaat om houttechnieken, infra, werkvoorbereiding of ontwerpend werk; op de Bouwcampus is er voor ieder wat wils en altijd wat te beleven. Bezoekers van de open dag stappen tijdens een rondleiding in de wereld van graafwerkzaamheden, bestratingen, grote en kleine bouw werkstukken en diverse timmer- en metselwerken. Het enthousiaste team van docenten en instructeurs staat klaar om je een goed beeld te geven van een toekomst in de bouw- en infrasector. Ook geïnteresseerden in bbl-opleidingen Installatietechniek kunnen in Hardinxveld terecht of een kijkje nemen in Gorinchem of op de hoofdlocatie in Dordrecht

BEZOEK MET TIJDSLOTEN EN MONDKAPJES Om het bezoek aan de school voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen hanteert Da Vinci tijdsloten van een uur. Wie langs wil gaan zal zich eerst even moeten registreren en ontvangt vervolgens een E-ticket. Via deze vooraanmelding kan de belangstelling voor een locatie per uur worden gemonitord en waar nodig worden bijgesteld. Daarnaast wordt bezoekers gevraagd een mondmasker te dragen en de 1,5 meter afstandsregel in acht te nemen.

ONLINE VOORLICHTING Er is vrijdag 28 januari ook de mogelijkheid om vanuit huis kennis te maken met de mbo-opleidingen. Wie niet kan of wil langskomen krijgt op deze manier toch de gelegenheid om zich te oriënteren. Op de website van Da Vinci staat het online voorlichtingsprogramma met achter elke opleidingsrichting het tijdstip waarop de voorlichting live gaat.

VAKMENSEN GEZOCHT Het is geen nieuws dat er in Nederland een groot tekort aan vakmensen is. Diverse sectoren staan te springen om praktisch geschoold personeel. Die vraag neemt de komende jaren alleen maar toe. In het middelbaar beroepsonderwijs kun je kiezen voor voltijd leren op school (bol) of voor leren in de praktijk en één dag per week naar school (bbl). In beide leerwegen staat tijdens de studie de praktijk centraal, zodat je met een mbo-diploma op zak in veel sectoren direct aan het werk kunt.

Als opleider voor mbo, vavo en educatie biedt het gezellige Da Vinci College iedereen de mogelijkheid om te leren en zich te ontwikkelen. De school begeleidt studenten bij het vinden en ontwikkelen van hun talenten en geeft persoonlijke begeleiding aan wie dat nodig heeft.

Aanmelden voor deze open dag is gewenst en kan via www.davinci-open.nl.

advertentie
advertentie