Vriendenschaar speelt een goede generale

3 juni 2018 om 19:00 Sport/sport

H'VELD-G'DAM In een wedstrijd die voor de eindstand niet meer van belang was, heeft de CAB holland-ploeg zaterdag de punten mee naar Hardinxveld genomen.

Na de teleurstelling van vorige week was het van groot belang dat Vriendenschaar, met de beslissingswedstrijd van as zaterdag op de kalender, de knop kon omzetten en in deze wedstrijd een goede prestatie zou neerzetten.

In goed overleg is na de vorige wedstrijd besloten om de samenwerking met trainer Patrick Bezemer te stoppen en gaan Peter Kamsteeg en Gerard Streefkerk de ploeg voor deze laatste wedstrijd en de belangrijke beslissingswedstrijd van komende zaterdag trainen en coachen.

Vanaf de eerste minuut was de ploeg scherp en de tegenstander de baas. Met afwisselend spel, een grote inzet en veel scherpte werd er gebouwd aan een voorsprong. De omstandigheden waren perfect voor een aantrekkelijke wedstrijd en met de rust stond er een 7-12 voorsprong op het scorebord.

Hetzelfde spelbeeld was te zien na de rust en de voorsprong liep op tot 12-19, waarbij alle spelers de korf wisten te vinden. Maar Antilopen gaf zich niet gewonnen en begon aan een inhaalrace. Ook omdat het interim-trainers-duo deze wedstrijd gebruikte om meerdere opties uit te proberen stokte de doelpuntenmachine.

Vriendenschaar bleef wel knokken en wist uiteindelijk de winst over de streep te trekken met 20-21.

De ploeg kan terugkijken op een goede generale repetitie voor de komende beslissingswedstrijd die a.s. zaterdag zal orden gespeeld op neutraal terrein. Er kan met vertrouwen daar naar worden uitgekeken. De tegenstander wordt de nr. 7 van overgangsklasse A, maar die is nog niet bekend, omdat er komende dinsdag in die noordelijke klasse nog inhaalwedstrijden worden gespeeld waar de nrs. 6 , 7 en 8 bij betrokken zijn. Vriendenschaar zal zeker met een grote supportsschare het 1e team gaan steunen bij deze belangrijkste wedstrijd van dit seizoen.

De doelpunten werden gemaakt door Bert Verspuij, Nolan den Boer, Milou van Dijk (ieder 4x), Christian Brouwer (3x), Caroline Blokland (2x) en Jorrit Muilwijk, Julian Voorwinden, Arjanne Verhoef en Celine van Meeteren ieder 1x.