River Trotters werd dinsdag uitgeschakeld in de achtste bekerronde
River Trotters werd dinsdag uitgeschakeld in de achtste bekerronde River Trotters

Rivertrotters uit Hardinxveld-Giessendam verliezen bekerwedstrijd tegen LWD Basket Leeuwarden

30 november 2023 om 15:59 Basketbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM De basketbalheren van Rivertrotters verloren dinsdagavond tegen LWD Basket Leeuwarden in de vijfde ronde van de beker. Ondanks het thuisvoordeel in de Wielewaal eindigde de wedstrijd in een 54-94 nederlaag. 

De tribunes zaten goed vol en ook was de welbekende Riverotter weer aanwezig. Het eerste kwart werd geopend met een score van Leron Esajas, wat de stand 2-0 maakte. Er worden in dit kwart erg veel fouten gemaakt, waardoor LWD Basket Leeuwarden vaak mocht aanleggen op de vrije-worplijn. Hierdoor liep LWD Basket Leeuwarden al snel flink uit, en eindigde dit kwart in 8-33. Het tweede kwart begon met een mooie driepunter van Kaya Lekatompessji, wat de stand op dat moment 11-35 maakte. In dit kwart was Leeuwarden te sterk voor Rivertrotters en wisten ze het verschil nog groter te maken. Er vielen in dit kwart drie driepunters vanuit LWD Basket Leeuwarden, wat de eindstand van het tweede kwart 19-57 maakt.

Na de rust kwamen de mannen van Rivertrotters gemotiveerd uit de kleedkamer. Door twee mooie scores van Noel Rosa Mojica en een driepunter van Leron Esajas werd het 27-62. In dit kwart vielen mooie scores van beide kanten, maar Leeuwarden wist de voorsprong toch aan hun kant te houden. Ook dit kwart werd door LWD Basket Leeuwarden gewonnen met 37-76. Het vierde kwart begon met twee vrije worpen aan de kant van Leeuwarden door een persoonlijke fout van Fabio Tokromo. Thomas van de Geijn (LWD) miste beide vrije worpen, waarna er uit een uitgelopen fast break een mooie driepunter ontstond voor Chris Den Boer. Hierna herstelde Fabio zijn fout met een mooie lay-up, die de stand op 42-80 bracht. Het kwart eindigde met een fraaie driepunter van Filip Pupovac en een lay-up van Noel Rosa Mojica. Het was een zwaarbevochten wedstrijd met een eindstand van 54-94 voor de mannen uit Leeuwarden.

Helaas eindigt hier het bekeravontuur voor de Oud Comb selectie, maar komende zaterdag nemen zij het op tegen Cobra Nova uit Voorburg. Voorburg stond vorig seizoen onder leiding van de huidige coaching staf van Rivertrotters. De wedstrijd begint zaterdag 2 december om 15:00 in sporthal de Wielewaal. .

Vrije worp op de basket door River Trotters
LWD Leeuwaren was te sterk voor Rivertrotters
De wedstrijd werd gespeeld in de Wielewaal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie