Afbeelding
A.Verschoor

Eclatante zege HKC in sleutelduel

8 december 2019 om 18:21 Korfbal

H'VELD-G'DAM De vierde wedstrijd van het zaalkorfbalseizoen, tegen TOP in Arnemuiden, betekende voor HKC een echt sleutelduel. Na het verlies van vorige week tegen KCC was het een kwestie van aanhaken of afhaken in de kopgroep van de sterke Hoofdklasse A. In het eerste kwartier bleven de ploegen bij elkaar in de buurt en moest HKC nog enkele keren een achterstand wegwerken. Daarna kwam HKC los en wist met een 16-19 voorsprong de rust in te gaan om direct na rust keihard toe te slaan en uiteindelijk met een overduidelijke 28-37 zege naar Boven-Hardinxveld terug te reizen.

Belangrijk voor HKC was dat Eliza Roest na zijn blessure weer kon starten, waardoor de ploeg enorm aan reboundkracht won. Mabel Havelaar had voor HKC als snel de score geopend en in de beginfase nam HKC steeds de leiding, waarbij TOP goed kon volgen. Waar normaliter de TOP dames Jeanine Marijs en Anita Ridder levensgevaarlijk zijn, kwam het gevaar nu vooral van de heren. Het was ook de verdienste van Annelies Kop en Nadhie den Dunnen die Marijs en de Ridder knap aan banden legden. Na een gelijk opgaande eerste fase namen de Zeeuwen tot tweemaal toe een voorsprong van drie punten, maar nadat er bij HKC wat meer rust in het spel kwam, namen zij nadrukkelijk het initiatief en werd de 12-9 achterstand snel weggewerkt. De rebounders Eliza Roest en Danny den Dunnen stelden hun vakgenoten veelvuldig in staat om af te werken en dat was met name aan Corné Troost, Mark Klop en Mabel en Veerle Havelaar wel toevertrouwd. Als een geoliede machine liep de BMN De Klerkploeg TOP onder de voet en bij rust was de score omgebogen naar 16-19 voor de Hardinxvelders.

De eerste vijf minuten van de tweede helft waren echt bizar. Wie even met zijn ogen knipperde liep het risico een doelpunt te hebben gemist. In die eerste vijf minuten wist HKC liefst negenmaal te scoren en uit te lopen naar 18-28. Vanaf dat moment was al duidelijk dat HKC een gewonnen wedstrijd speelde, maar toch ging zij in eerste instantie nog vol door. Voor de vele meegereisde supporters was het een lust om te zien hoe HKC als team opererend TOP geen schijn van kans gaf om terug in de wedstrijd te komen. Zo liep HKC uit naar een maximale voorsprong van dertien punten: 21-34, waarna de scherpte toch wat verdween. Halverwege de tweede helft kwamen Stefan den Breejen en Job Pauw in de ploeg voor Eliza Roest en Corné Troost en de ploeg van John Spek en André Kuipers consolideerde vakkundig de voorsprong. Door wat frivoliteiten in te bouwen werd de zuiverheid in de afwerking wat minder, maar de wedstrijd was al lang gespeeld en uiteindelijk kon HKC een fraaie 28-37 overwinning bijschrijven.

Voor de HKC-doelpunten zorgden: Mark Klop en Corné Troost (ieder 9), Mabel Havelaar (6), Veerle Havelaar (5), Nadhie den Dunnen en Eliza Roest (ieder 3), Danny den Dunnen (2).

Zaterdag speelt HKC de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk en bij winst kan HKC deze ploeg van de tweede plaats stoten. Aanvang van deze interessante ontmoeting in sporthal Het Dok is 16.30 uur.