Afbeelding
H. van Kekerix

HKC laat het afweten in topper

9 februari 2020 om 21:46 Korfbal

H'VELD-G'DAM Om aanspraak te kunnen blijven maken op een plaats in de play offs van de Hoofdklasse, was winst tegen koploper KCC uit Capelle aan den IJssel voor HKC een must. Sporthal Het Dok puilde uit, vele HKC-sponsoren gaven acte de présence op de georganiseerde netwerkbijeenkomst en de verwachtingen bij de trouwe aanhang waren hoog gespannen. Misschien wel te hoog. Feit was dat HKC vooral in de eerste helft die verwachtingen niet kon waarmaken, waarvan een soeverein spelend KCC dankbaar profiteerde en de eerste helft afsloot met een afgetekende 5-15 voorsprong. In de tweede helft bood HKC beduidend meer tegenstand, maar moest de punten met 22-32 meegeven aan de bezoekers.

In de allereerste fase bleef HKC qua score nog even in de buurt van de tegenstander, maar het verschil in spelopbouw was al direct merkbaar. Waar HKC door gehaast spel niet verder kwam dan tot éénschots aanvallen, had KCC de rebound beter verzorgd en speelde het geduldig de juiste mensen uit om vervolgens haarscherp af te ronden. Met de regelmaat van de klok liep de voorsprong van de ploeg van coach Frits Wip op en HKC slaagde er niet in de vorm die zij het gehele seizoen toont te benaderen. Het lukte ook niet om het spel zodanig om te zetten en de druk op de tegenstander te verhogen, waardoor de Hardinxvelders maar meer grip kregen op de wedstrijd. De ruststand van 5-15 was veelzeggend over de krachtsverhouding in die eerste helft.

Voor de tweede helft was het voor HKC de taak om te laten zien dat zij niet voor niets in de bovenste helft van de Hoofdklasse bivakkeren, maar vooral ook om zich te revancheren voor de onthutsende eerste helft. In het begin was dat herstel nog aarzelend, maar naarmate de wedstrijd vorderde slaagde de BMN De Klerkploeg er beter in om de KCC-korf te vinden en meer weerwerk te leveren. Dat was toch prijzenswaardig en maakte het voor het publiek toch nog een beter schouwspel. Ondanks dat de wedstrijd al lang beslist was werd het een meer gelijkwaardig duel met fraaie treffers aan beide kanten. Uiteindelijk moest de equipe van John Spek en André Kuipers met 22-32 cijfers de punten meegeven aan de trotse koploper KCC.

Hoewel de ploeg nu is uitgeschakeld voor de play offs kan HKC nu al terugzien op een geweldig zaalseizoen, waarin het met haar grote supporterslegioen indruk heeft gemaakt in de korfbaltop.

Taak voor HKC is nu om deze zaalcompetitie goed af te ronden en proberen de derde plaats te heroveren. Dat kan al zaterdag wanneer het TOP Arnemuiden in Het Dok ontvangt. In Arnemuiden wist HKC destijds in een geweldige wedstrijd met 37-28 te winnen en hopelijk wordt het ook nu weer een spektakelstuk.