Afbeelding
H. van Kekerix

HKC wint van DOS door sterke start

27 september 2020 om 20:54 Korfbal

H’VELD-G ‘DAM In tegenstelling tot eerdere voorspellingen heeft HKC 1 onder prima weersomstandigheden ook haar vierde wedstrijd van het seizoen met een overwinning afgesloten. DOS uit Westbroek tot afgelopen zaterdag de gedeelde nummer van de ranglijst werd met 30-20 verslagen.

Coaches Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg hielden Corné Troost en Nadhie den Dunnen, deze week geholpen aan haar verstandskies en hierom nog niet helemaal fit, buiten de basisopstelling. In de eerste aanval een plek voor Mark Klop, Eliza Roest, Annelies Kop en Veerle Havelaar. De eerste aanval van de wedstrijd leverde direct een strafworp op na een overtreding op Veerle Havelaar. Waar HKC later het eerste kwartier van de wedstrijd uiterst effectief bleek was deze buitenkans nog niet aan de thuisploeg besteed. Niet veel later was het Annelies Kop welke de brilstand met een afstandsschot wel van het scorebord schoot. In de tegenaanval egaliseerde DOS onmiddellijk.

Het tweede aanvalsvak van HKC bracht via de mannen Sven van Baggum en Danny den Dunnen (c) de stand naar 3-1. Dit tweede aanvalsvak werd zaterdag gecompleteerd met de vrouwen Mabel Havelaar en Carmen den Heer. HKC speelde het eerste kwart van de wedstrijd ijzersterk en nam direct afstand van de tegenstander.

Via een 7-1 stand stond na een kleine 20 minuten spelen een 13-2 voorsprong op het scorebord. Bij HKC in deze fase met name de dames in een afrondende rol waarbij Mabel Havelaar, zaterdag goed voor 9 velddoelpunten uit slechts 14 doelpogingen (64 %) niet leek te kunnen missen. In de tussentijd had SDO coach en gelegenheidsreserve Maarten van Brenk al een time-out moeten nemen om de flow van HKC te trachten doorbreken. Het laatste deel van de eerste helft kon het absoluut niet slecht spelende DOS geen vuist meer maken. Met een 15-8 ruststand mochten de ploegen de kleedkamers opzoeken. Het weer in ruime getale opgekomen thuispubliek had kunnen genieten van de beste helft van het thuisteam van dit seizoen.

Ook in de eerste doelpoging van de 2e helft een strafworp voor HKC. Carmen den Heer wist met wel raad met deze buitenkans en opende hiermee na de thee de score. De BMN De Klerk / Klopwatersportformatie bracht het onderlinge verschil bij een 21-11 tussenstand weer op 10 doelpunten. Hierna een fase waarin HKC iets weg zakte. Op 24-18 was het verschil door DOS weer terug gebracht tot 6 doelpunten. Zeker de mannen van DOS kunnen ondanks de ruime nederlaag terugkijken op een prima partij. Bas de Jong en de broers de Rooij in aanvallend opzicht. Tim Nap verdedigde vooral Mark Klop erg goed. HKC bleek als team echter completer en effectiever over alle schijven wat ook wel blijkt uit het rijtje met doelpuntenmakers. Met Corné Troost in de slotfase in het team was het spits Mark Klop die met een schitterend ‘Mark-doelpunt’ zoals alleen hij ze maken kan de eindstand op 30-20 bepaalde. De wedstrijd eindigde zoals deze werd begonnen met een gemiste strafworp. Dit keer de ‘eer’ aan het bezoekende DOS.

HKC blijft door deze overwinning ongeslagen koploper in de overgangsklasse. Aanstaande zaterdag 3 oktober staat de derby tegen dorpsgenoot Vriendenschaar op het programma. Een wedstrijd waarin HKC favoriet zal zijn maar ook een wedstrijd welke door het predicaat ‘derby’ in een duel tussen ‘boven’ en ‘beneden’ altijd speciaal en bijzonder zal blijven. Bijzonder ook omdat trainer/coach Peter Kamsteeg voor het eerst tegen zijn Vriendenschaar zal coachen en Marrien Ekelmans bij de tegenstander zijn oudere broer Jorrith als opponent zal treffen.