Het gebrek aan scorend vermogen zat Vriendenschaar zaterdag dwars
Het gebrek aan scorend vermogen zat Vriendenschaar zaterdag dwars Arie van Nordenne

Forse nederlaag voor teleurstellend Vriendenschaar

26 september 2021 om 13:41 Korfbal

H’VELD-G’DAM .Door het gebrek aan scorend vermogen gaf Vriendenschaar tegenstander Valto de kans om vooral in de tweede helft een comfortabele overwinning te behalen. Het CABholland-team gaf in de eerste helft nog goed partij ( ruststand 7-9), maar konden in de tweede helft maar drie maal de korf vinden en dat is op dit niveau ver onder de maat. 

Het begon zo mooi de op die zonnige zaterdagmiddag/avond. Onder veel publieke belangstelling had voor de wedstrijd burgemeester Dirk Heijkoop het prachtige vernieuwde veldencomplex op de Sluisweg geopend, waarna de wedstrijd tegen medekoploper Valto om 17.45 uur werd gespeeld . Veel publiek, prachtig zomeravondweer, een fraaie groen/zwarte entourage, kortom de ingrediënten voor een leuke korfbalwedstrijd waren er.

AANSLUITING Beide teams hadden even tijd nodig om de korf te vinden, maar na de openingstreffer van aanvoerder Christian Brouwer kwamen er daarna werd er binnen 10 minuten 8 maal raak geschoten, keurig verdeeld tussen de teams waarbij het opmerkelijk was dat het allemaal damesscores waren. Halverwege de eerste helft had de thuisploeg daardoor een 5-4 voorsprong genomen , die door Valto weer werd omgezet naar een 5-7 achterstand. Routinier Krista van Hunnik zorgde met haar vierde rake schot weer voor de aansluiting en ook Julian Voorwinde deed dat na de 6-8 . Maar in de laatste seconde van de eerste helft kwam er door een “lucky shot” toch nog een 7-9 achterstand bij rust op het scorebord.

ONZUIVER In de tweede helft was Vriendenschaar niet meer bij machte om het goed ingespeelde team uit De Lier het nog moeilijk te maken. Het probleem dat bij de groenhemden regelmatig de kop op steekt, was ook in het tweede gedeelte van deze wedstrijd het scorend (on)vermogen. Valto liep binnen tien minuten uit naar 8-13 en speelde vanaf toen een gewonnen wedstrijd. Hoewel de Vriendenschaarders hard werkten, bleven de schoten onzuiver en werden er goede kansen teveel gemist. Trainer Jorrith Ekelmans probeerde nog wat te forceren door vak wisselingen en het inbrengen van de jonge Patrick Noordzij ( die zijn competitie-debuut daarmee maakte), maar ook dat mocht niet baten. Hoewel de thuisploeg nog even aanklampte tot 10-14, was het in de laatste 10 minuten alleen Valto wat nog scoorde en kwam met 10-19 het einde aan deze voor het Vriendenschaar teleurstellende wedstrijd, waarin Krista van Hunnik voor de helft van de scores van haar ploeg zorgde.

De korfpunten werden gemaakt door: Krista van Hunnik 5 x, Christian Brouwer 2 x, Anne Timmer, Celine van Meteren en Julian Voorwinde ieder 1 x. Volgende week speelt Vriendenschaar om 618.00 uur thuis tegen het nog puntloze ONDO uit Middelburg.  

Vriendenschaar-Valto
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie