Sander Jacob gaat volgende seizoen het team A1 van Vriendenschaar trainen
Sander Jacob gaat volgende seizoen het team A1 van Vriendenschaar trainen Vriendenschaar

Jacob en Groeneveld worden jeugdtrainers bij Vriendenschaar

16 mei 2021 om 19:48 Korfbal

H’VELD-G’DAM Korfbalvereniging Vriendenschaar heeft voor het nieuwe seizoen een mooie trainersstaf voor de jeugdopleiding staan. Nieuwkomer is Sander Jacob, die de A1 in de overgangsklasse concurrerend wil laten zijn. Lucas Groeneveld geeft ent als vorig seizoen de B1 van Vriendenschaar training.

Binnen Vriendenschaar wordt al jaren consistent gebouwd aan een goede jeugdopleiding. Het resultaat is dat alle jeugdploegen op de hoogste niveaus meedoen. Ook trainen alle leeftijdsklassen inmiddels samen volgens de moderne korfbalprincipes. Met de aanstelling van twee jeugdtrainers van buiten de vereniging wordt een nieuwe impuls toegevoegd aan de ambitie. Vriendenschaar wil de beste en leukste plek zijn in de regio voor korfballende jeugd. Sander Jacob heeft eerder training gegeven aan de districts talentselecties van het KNKV en aan jeugd hoofdklassers bij o.a. KCC B1 en KCC A1. ,,De jeugd van Vriendenschaar speelt vanaf de D’s al jaren op het hoogste niveau in Nederland. Met name het ambitieuze opleidingsklimaat van Vriendenschaar heeft me over de streep getrokken.”

Lucas Groeneveld gaat net als afgelopen seizoen de B1 van Vriendenschaar training geven. Groeneveld gaf eerder bij Deetossnel en de regionale talentselecties training. ,,De weg die Vriendenschaar inslaat bij het door ontwikkelen van de jeugd is ambitieus, en sluit aan bij mijn eigen ambities. Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen wederom een bijdrage te leveren aan deze ontwikkeling, en weer een volgende stap te zetten.”

Marcel van der Priem van de technische commissie van Vriendenschaar is blij met de trainers. ,,Wij willen als Vriendenschaar toonaangevend zijn in de regio als het gaat over de kwaliteit van de jeugdopleiding. Al onze teams trainen onder leiding van ervaren trainers met de gehele leeftijdsklassen samen. Daarmee bieden we niet alleen voor de topspelers, maar voor alle spelers een geweldige sportomgeving. Ook jeugdtrainers worden bij ons begeleid en krijgen de kans door te groeien via Vriendenschaar naar de absolute top. Met de komst van Sander en Lucas geven we een nieuwe boost aan onze eigen opleiding. En beide mannen krijgen bij ons de kans om hun ambities vorm te geven.”

advertentie
advertentie