Een doorbraak van Eliza Roest aan het begin van de wedstrijd
Een doorbraak van Eliza Roest aan het begin van de wedstrijd Korfbalvereniging HKC

HKC behoudt ongeslagen status in Delft

27 september 2021 om 08:33 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM HKC 1 speelde in de derde speelronde van de overgangsklasse D een uitwedstrijd bij CKC Excelsior uit Delft. Een uitstekende start van de wedstrijd en dito eindfase bezorgde de ploeg van coaches Kamsteeg en Ekelmans de overwinning. Met deze overwinning behoud HKC samen met Valto, komende zaterdag tegenstander aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld, de ongeslagen status.

HKC kon in de wedstrijd tegen Excelsior afgelopen weekend geen beroep doen op Mark Klop en Sven van Baggum. Beiden waren niet fit genoeg om te spelen zaterdag. Sanne Langendoen mocht daarom aantreden in de basisacht en greep deze basisplaats aan om zichzelf met goed spel en 6 goals te laten zien. Annelies Kop, in de afgelopen week ook ziek geweest, begon in Delft vanaf de bank.

DOORLOOPBAL Het eerste aanvalsvak met Sanne Langendoen, Eliza Roest, Veerle Havelaar en Fenna Zwang brengt de stand al snel op 0-2 door een benutte strafworp van Eliza Roest en een raak schot van Veerle Havelaar. Ook het tweede aanvalsvak met Danny den Dunnen, captain Corné Troost, Nadhie den Dunnen en Lotte Scherstra weet in de beginfase van de wedstrijd de korf makkelijk te vinden en verdubbelde door een fraaie éénhandige doorloopbal van Nadhie den Dunnen en een doelpunt van Corne de Troost de score: 0-4. Nog steeds is het HKC wat op het scorebord de klok slaat. Sanne Langendoen schiet met scherp en brengt eigenhandig de stand naar 0-6. Bij deze tussenstand weet Excelsior ook voor de eerste keer de korf te vinden, HKC behoudt echter het initiatief in het scoreverloop en brengt de tussenstand naar 3-10. In het tweede deel van de 1e helft laat HKC Excelsior dichterbij komen, en eindigt de eerste helft met een 8-13 ruststand op het scorebord.

SPANNING Vanaf de strafworpstip opent Eliza Roest na rust de score en brengt het verschil weer terug op 6 doelpunten.
Om en om scorend kabbelt hierna de wedstrijd verder tot een tussenstand van 11-17 en lijkt HKC een redelijk zorgeloze middag in Delft te hebben. Met 4 doelpunten op rij brengt Excelsior hierna de stand echter op 15-17 en de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd. Een tactische omzetting vanaf de bank en doelpunten van Eliza Roest, Sanne Langedoen en Nadhie den Dunnen brengen de stand naar 15-20.

Zaterdag wacht weer een thuiswedstrijd tegen Valto uit de Lier welke ploeg net als HKC dit veldseizoen nog ongeslagen is. Valto speelde dit weekend ook al in Hardinxveld-Giessendam en boekte een knappe en ruime 10-19 overwinning op Vriendenschaar.

advertentie
advertentie