Afbeelding
Wim v.d. Pijlchaar

Schotvaardig Vriendenschaar wint spannende wedstrijd

28 november 2021 om 15:59 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de eerste wedstrijd van dit zaalseizoen heeft Vriendenschaar in Ridderkerk tegen KCR een uitstekende overwinning behaald. In een prima korfbalduel (dat op livestream kon worden gevolgd) gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar wist Vriendenschaar in de slotfase toch het gat te slaan en deze doelpuntrijke wedstrijd naar zich toe te trekken.

Vriendenschaar, met de goed spelende A-juniore Ilvie Versteeg in het verdedigingsvak, liet zich in de beginfase even overrompelen door fel startende thuisploeg die binnen 10 minuten een 4-1 voorsprong nam. Maar door tactisch goed verdedigen en met veel tempo in de aanval kwamen de groenhemden steeds beter in de wedstrijd. In het 1e aanvalsvak werd schutter Christian Brouwer steeds beter in stelling gebracht door de onvermoeibare Celine van Meteren en de geroutineerde Krista van Hunnik , met Peter Visscher weer in een prima reboundrol. Dat vak zorgde er vooral in de 1e helft voor, dat Vriendenschaar steeds een antwoord had op de hard werkende opportunistisch spelende Ridderkerkers.

Halverwege de 1e helft kwam Vriendenschaar naast KCR (6-6) en even later dankzij een slimme actie van Krista van Hunnik voor de 1e keer op een voorsprong (7-8). In de slotfase van de 1e helft schoten beide teams met scherp, waarbij Vriendenschaar dacht met een 12-13 voorsprong de rust in te gaan, maar door raak KCR-schot in de laatste seconden werd het nog gelijk.

TWEEDE HELFT In de 2e helft namen de Hardinxvelders steeds meer het initiatief in de wedstrijd , waaraan het jonge 2e aanvalsvak met veel snelheid en scorend over alle schijven een belangrijke bijdrage leverde. De beide heren Julian Voorwinde en Marijn Bakema , die veel afwisselden in rebound en als puntspeler, schoten hun ploeg direct na de rust naar een 2 punts voorsprong. Vriendenschaar leek door te zetten, maar het verzuimde om de kansen te benutten, waardoor KCR in de wedstrijd bleef. Coach Jorrith Ekelemans wisselde in de verdediging steeds Peter Visscher voor Robin Molenaar om meer verdedigende druk te gaan geven , waarna in de aanval weer werd teruggewisseld.

Hoewel de thuisploeg halverwege de 2e helft nog één keer langszij kwam (20-20) , nam Vriendenschaar dankzij aanvoerder Brouwer en tweemaal Anne Timmer direct weer een voorsprong van 21-23 , die het in de laatste 10 minuten niet meer uit handen zou geven. Al bleef het tot de laatste minuut spannend omdat KCR bleef aanklampen. Met 24-26 ging de laatste minuut in en daarin bepaalden Christian Brouwer met zijn het 8e korfpunt en de buzzer beater van Peter Visscher de eindstand van deze prima korfbalwedstrijd op 25-29.

KOMENDE WEDSTRIJD De wedstrijd van komen zaterdag in De Wielewaal tegen één van de favorieten in deze overgangsklasse De Meervogels was gepland om 18 uur, maar dat zal vanwege de coronaregels zeker niet doorgaan. Hoe de zaalcompetitie verder zal gaan is nog niet bekend.

De korfpunten van Vriendenschaar werden gemaakt door: Christian Brouwer 8x , Julian Voorwinde 5x , Anne Timmer en Krista van Hunnik ieder 4x , Marijn Bakema 3x, Ilvie Versteeg en Peter Visscher ieder 2x , Celine van Meeteren 1x.