Afbeelding

HKC wint ook tweede thuisduel van Wageningen

28 november 2021 om 16:25 Korfbal

BOVEN-HARDINXVELD HKC heeft ook haar 2e thuisduel op rij in de Hoofdklasse B met een overwinning weten af te sluiten. Wageningen was in deze 2e speelronde de tegenstander in Boven-Hardinxveld. HKC had in zowel de 1e als de 2e helft het grootste deel van de wedstrijd het initiatief maar liet Wageningen tot 2 keer toe helemaal terugkomen in het duel. Na een spannende en intensieve slotfase eindigde het duel in Sporthal Het Dok in een 25-24-overwinning voor de thuisploeg. HKC brengt hiermee het puntentotaal na 2 wedstrijden op 4.

Fenna Zwang en Corné Troost keerden na hun afwezigheid in de openingsronde weer terug in het basisachttal van coaches Ekelmans en Kamsteeg.Fenna in het 1e aanvalsvak met hierin ook Mark Klop, Eliza Roest en Veerle Havelaar.Aanvoerder Corné Troost in het 1e verdedigingsvak met Danny den Dunnen, Nadhie den Dunnen en Annelies Kop.Bij Wageningen ontbrak vandaag Jeroen Hukema. Jiske van Brenk begon het duel vanaf de reservebank. Wouter ter Maten nam de plaats in het basisteam van Wageningen over van Jeroen Hukema.Na het verrassende verlies bij Mid-Fryslân/Jansma Burdaard was het de uitploeg er alles aan gelegen om vandaag wel de punten mee naar huis te nemen om het gat met de kop van de ranglijst niet te groot te laten worden.

MOMENTUM BIJ HKC Met een raak afstandsschot van Mark Klop is het HKC wat op een 1-0 voorsprong in de wedstrijd komt. Wageningen maakt kort hierna de 1-1 en brengt de stand via Pim Steenbergen weer in evenwicht.I n de openingsfase is het de door BMN De Klerk en Klop Watersport gesponsorde thuisploeg die het initiatief in het duel naar zich toetrekt. Aanvallend heeft Wageningen moeite om tot goed georganiseerde aanvallen te komen door de verdedigde druk van HKC.HKC loopt via de 3-1 en later 6-2 in de eerste 10 minuten van de wedstrijd uit naar een voorsprong van 4 doelpunten. Het momentum in de wedstrijd ligt in deze fase ook helemaal bij HKC. De thuisploeg laat in de opvolgende fase na om Wageningen op een nog grote achterstand te zetten en ziet Wageningen zelfs weer terug komen tot 7-5. Aanvallend is het bij HKC in deze fase te statisch en te voorspelbaar. Te vaak eindigt een aanval na slechts 1 doelpoging. Een opvolgende betere fase voor HKC tekent zich ook direct af op het scorebord: 11-8.

Zoals eerder vermeld, is het Wageningen er veel aangelegen om niet ook haar 2e wedstrijd op rij te verliezen en toont zich dan ook een taaie tegenstander. Met nog 1 minuut te spelen in de eerste helft is de stand bij 11-11 weer gelijk en het duel weer helemaal open. Het slotakkoord van het 1e bedrijf is voor HKC wat na een fraaie actie van Annelies Kop, die na een doorbraak knap weet te scoren, de ruststand op 1 seconde voor de zoomer op 12-11 bepaalt.

TWEEDE HELFT Ook na rust scoren HKC en Wageningen hun 1e doelpunt om en om wat de stand op 13-12 zet. Net als in het begin van de eerste helft is het ook nu HKC wat het initiatief in de wedstrijd naar zich toe weet te trekken. Na 7 minuten spelen in de 2e helft weet HKC zesmaal tot scoren te komen en Wageningen slechts 2 maal. Een 18-13 tussenstand tot gevolg.

Een ongelukkige botsing tussen Eliza Roest en Veerle Havelaar zorgt voor een blessure bij beide spelers en een onderbreking in deze sterke fase van HKC. Het spel ligt een aantal minuten stil voor behandeling waarna beiden gelukkig wel weer verder kunnen. Wageningen neemt hierna het initiatief over en niet veel later is de stand 18-16 en de wedstrijd weer helemaal open. De bezoekers voelen dat er vanmiddag wat te halen valt en zetten nog een tandje bij. Op 20-20 en 21-21 komt Wageningen weer langszij en ontwikkelt het duel zich in een spannend en meeslepend schouwspel. Een gemiste strafworp aan de kant van HKC op deze 21-21 stand komt de thuisploeg nog niet duur te staan. Invaller Sanne Langedoen brengt met 2 goals waarvan een zeer fraaie 2e HKC weer op een voorsprong van 2 punten. Sterk reboundwerk van Danny den Dunnen is hierbij erg belangrijk.

TUMULTUEUS Het goed leidende arbitrale duo Diana Boogaard en Jelle den Dekker heeft in de slotfase de handen vol het tumultueuze duel in de juiste banen te leiden maar slaagt hierin met verve. Wageningen sluit weer aan op 23-22 waarna Mark Klop met een raak afstandsschot het verschil weer op 2 punten brengt. De uitploeg recht de rug nog maar een keer en komt op 24-24 in de zeer spannende slotfase weer langszij. Beide ploegen spelen vol voor de winst en het is jammer dat het fysiek aanwezige publiek hierbij in de zaal ontbreekt. Via de livestream met commentaar van Michel Koppelaar namens HKC en Jan Willem van Nieuwenhuizen vanuit de kant van Wageningen kunnen de supporters het duel wel inclusief inside informatie volgen. In de laatste minuten kan het duel werkelijk nog beiden kanten op. Met het 1e aanvalsvak van HKC in de aanval verdiend Mark Klop een strafworp na een actie naar binnen waarbij de meningen verschillen of hij ten val komt of wordt gebracht. Scheidsrechter Diana Boogaard is echter zeer duidelijk in haar besluit en wijst resoluut naar de strafworpstip. Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg passen op dit moment een wissel toe en halen dezelfde Mark Klop naar de kant. Omdat Mark Klop op deze manier niet zijn “eigen” strafworp kan nemen mag specialist Eliza Roest aanleggen voor deze buitenkans. Eliza faalt niet en brengt de bank van HKC op 1 minuut 25 voor het eind in extase.

Wageningen heeft echter nog tijd voldoende voor de gelijkmaker of zelfs nog meer. Helaas voor Wageningen weet het de korf, ondanks een ruim aantal doelpogingen door sterk reboundwerk van Pim Steenbergen en Nena Ellermeijer en Steven Landman in de spits, niet meer te vinden.Een zwaarbevochten 25-24 overwinning voor de thuisploeg waarmee het de ongeslagen status in deze competitiebehoud. Uitblinkers aan de kant van Wageningen vandaag Tim Dekker, Nena Ellermeijer en Steven Landman. Jiske van Brenk kan terugkijken op een sterke invalbeurt.

VOLGENDE WEDSTRIJD Na de nieuw afgekondigde maatregelen is het afwachten hoe het verdere verloop van de competitie in de hoofdklasse zal gaan verlopen. Volgens het programma moet HKC aanstaande zaterdag 4 december op bezoek in Harderwijk bij Unitas/Perspectief. De komende dagen zal duidelijk worden of, hoe en wanneer de competitie verder doorgang zal vinden.